Gerrit Jan Veldhoen opnieuw voorgedragen als wethouder

Gerrit Jan Veldhoen opnieuw voorgedragen als wethouder

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

Na Oldebroek en Kampen treedt bestuurder nu aan in Dronten

Na ruim drie jaar geleden in Kampen het wethouderschap neergelegd te hebben, gaat Gerrit Jan Veldhoen toch weer die functie bekleden. In Dronten wel te verstaan, om de raadsperiode van de afgetreden Roelof Siepel af te maken. Dat maakt de Dronter afdeling van de ChristenUnie bekend. Na de verkiezingen volgend jaar wil Veldhoen weer stoppen.

Burenhulp
Vorige week kreeg Velhoen een telefoontje: “Als de buren bellen of je kunt helpen, dan is het je plicht om dat te doen.” Het is de tweede buurgemeente van Oldebroek waar hij aantreedt na twaalf jaar wethouderschap in Oldebroek zelf. In Oosterwolde, dat sinds 1974 onder die gemeente valt, is hij geboren en getogen. Voor een multifunctioneel centrum dat daar moet komen, zit hij momenteel de regiegroep voor.
In Dronten neemt hij de zware portefeuille over van Roelof Siepel, die struikelde over het dossier van de nieuwe woonwijk in Swifterbant-Zuid. Siepel is al de tweede CU-wethouder tijdens de huidige raadsperiode opstapt maar desondanks blijft de ChristenUnie in de coalitie.

Wethouder Veldhoen ondertekent een fietsplan dat niet van de grond kwam.

Voorrecht
Veldhoen beschouwt het als een voorrecht dat hij is gevraagd door de Dronter ChristenUnie om de resterende vijf maanden van deze raadsperiode plaats te nemen op het Dronter pluche. Hij heft hiermee zelf zijn vervroegd pensioen in 2018 op. Toen stelde hij zich na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer kandidaat. Aansluitend aan Oldebroek was hij van 2011 tot 2018 wethouder in Kampen, waar hij in zijn portefeuille onderwerpen had als het grondbankdossier, IJsseldelta Zuid (hoogwatergeul) en de woningbouw in Reeve.
Dronter CU-fractievoorzitter Marianne Witteveen is blij met ”de juiste persoon” voor ”de taak die voor Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant ligt”. Veldhoen geeft zelf aan met Dronten nog slecht bekend te zijn maar hij weet ”hoe het eruit ziet en waar het ligt.”

Zie ook (archief):
Afzwaaiende wethouders krijgen lof en cartoon mee
Kampen krijgt deelfietsen (video)
Bouw AH XL in Stationskwartier gestart (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x