Verblijfsvergunning verleend aan familie Tamrazyan

Verblijfsvergunning verleend aan familie Tamrazyan

Kerk, Nieuws 0 Comment

Verlossende woord gevallen na maanden kerkasiel en onzekerheid

Voor de Armeense familie Tamrazyan is eindelijk het definitieve besluit gevallen of ze mogen blijven in Nederland of niet. Het eerste is het geval. Na eerdere afwijzingen en beroepsprocedures dook het vijfkoppige gezin vorig jaar onder in een buurt- en kerkhuis. Vanuit de hele wereld werd het verloop gevolgd en zo ook in Kampen. De Kamper voorgangers die mede de kerkdienst gaande hielden, reageren blij en opgelucht.

Geworteld
Voor honderden gezinnen als Tamrazyan gold dezelfde situatie. Ondanks dat ze door de lange procedures in Nederland geworteld waren geraakt, dreigden ze ten langen leste toch uitgezet te worden. Hiertegen kwam protest en het gezin Tamrazyan werd het gezicht van de roep om een ruimer kinderpardon.
In Den Haag werd een voortdurende kerkdienst georganiseerd door voorgangers die in estafettevorm de dienst gaande hielden. Ook uit Kampen gingen predikanten en leken voor (zie onderaan), soms een paar uur maar ook enkele hele nachten. Het kerkasiel werd gestopt toen de coalitiepartijen met hangen en wurgen een akkoord hadden bereikt. Dat bood nog niet direct zekerheid voor de familie die oorspronkelijk uit het officieel veilig verklaarde Armenië afkomstig is.

Kinderpardon
Vorige week viel de brief van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in de brievenbus van de Bethelkerk. Het kerkasiel, dat gestart was op 26 oktober stopte op 30 januari toen de regering had besloten tot een ruimer kinderpardon. De situatie van honderden gezinnen werd opnieuw bekeken maar daar ging vanzelfsprekend tijd overheen.
Dochter Hayarpi Tamrazyan (19), die vaak optrad als woordvoerster, maakte dinsdag het nieuws bekend via Twitter. Later werd dat door de PKN op een persconferentie bevestigd. De Protestantse Kerk Nederland steunde actief het kerkasiel, een juridische mogelijkheid die wereldwijd de aandacht trok. Na maanden opgesloten te hebben gezeten, kunnen de kinderen weer naar school en kan Hayarpi haar studie weer oppakken.

Hayarpi Tamrazyan

Zie ook:
Hayarpi Tamrazyan spreekt op CU-partijcongres
In gesprek met Kamper predikanten over Haags kerkasiel

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x