Fietspad Kamperstraatweg wordt verbreed

Fietspad Kamperstraatweg wordt verbreed

Nieuws 0 Comment

Berm tussen rijbaan en fietspad blijft gehandhaafd

Langs de Kamperstraatweg, buiten de bebouwde kom van Kampen, wordt het fietspad op twee tracés verbreed. Het blijft een vrijliggend fietspad gescheiden van de rijbaan door een berm. De werkzaamheden van half september tot uiterlijk half oktober, zullen hinder en afsluitingen opleveren.

Verbreding
Twee gedeeltes van het fietspad zullen drie meter breed gemaakt worden: tussen de rotonde bij Onderdijks en de Chalmotweg en tussen huisnummer 17 en de kruising met de Jules van Hasseltweg bij De Zande.
Tussen fietspad en autorijbaan blijft een berm en de nieuwe gedeeltes zullen gegoten worden in beton, zoals het huidige nieuwe fietspad ook is uitgevoerd. Dit nieuwe tracé, na verlegging van de Kamperstraatweg, werd in april vorig jaar geopend (zie onderaan). Een deel van het nieuwe fietspad was toen niet goed aangelegd (zie onderaan) en moest gerepareerd worden.

Krimpvoeg
Een deel van het nieuwe fietspad was vorig jaar niet goed aangelegd (zie onderaan). Het betonnen pad kwam kort na aanleg omhoog zetten. Binnen een week werd dat gerepareerd. Er bleek een krimpvoeg niet aangebracht te zijn.
Die moet het uitzetten en krimpen van materialen opvangen. Daardoor was het fietspad gescheurd tijdens het warme weer in de voorafgaande week. Na herstel is er toen een extra controle uitgevoerd op de reeds gerealiseerde fietspaden om herhaling te voorkomen.

Het nieuwe fietspad na reparatie vorig jaar.

Wegafsluiting
De huidige werkzaamheden vangen aan op 16 september. De klus vindt plaats in de dijk en om die reden moet de aanleg uiterlijk half oktober gereed zijn van het Waterschap, zoals ook geldt voor de huidige werkzaamheden op de IJsselkade. Fietsers mogen niet op de rijbaan tijdens het aanbrengen en uitharden van het beton en worden omgeleid.
Voor het autoverkeer zal op maandag 23 en dinsdag 24 september de Kamperstraatweg afgesloten zijn. Automobilisten wordt geadviseerd om dan voor de N50 te kiezen. Bij huisnummers 5 en 17 blijft de ruimte beperkt. Naast een steenmotief in het beton, zal daarom bij nummer 5 een ”plateau” aangelegd worden, de derde verkeersdrempel op het relatief korte baanvak tot de Reevesluis.

Zie ook:
Nieuw fietspad Kamperstraatweg verzakt (mei 2018)
Nieuw fietspad Kamperstraatweg geopend (april 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x