Onderhoud aan Stadsbrug veroorzaakt beperkte hinder

Onderhoud aan Stadsbrug veroorzaakt beperkte hinder

Nieuws 0 Comment

Na asfalt en brugdelen volgt nu vervanging onderdelen verkeerslichten


Vorige week is er onderhoud gepleegd aan de Stadsbrug en kreeg het wegdek nieuw asfalt. Alleen het nachtelijk gemotoriseerd verkeer ondervond hiervan hinder aangezien alleen de hoofdrijbaan (’s nachts) afgesloten was. Volgende week worden de verkeerslichten aangepakt. Daarvoor zal het verkeersknooppunt niet afgesloten worden maar enige hinder is niet ondenkbaar.

Onderhoudswerkzaamheden aan de Spoorkade.

In de nacht van maandag op dinsdag was het vorige week tijd voor het jaarlijks groot onderhoud. De noodstop van de Stadsbrug werd getest en alle draaiende onderdelen gesmeerd. Verder werden de goten gereinigd en camera’s en verlichting bijgesteld. De drie daaropvolgende nachten was de Stadsbrug afgesloten om het wegdek te vernieuwen (twee nachten freeswerk en de derde nacht asfalteren). De voetgangersbrug bleef wel geopend.

Asfalteringswerkzaamheden op de Stadsbrug.

Tevens werden noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising en de Spoorkade (zijde IJsselmuiden). Dit alles werd gecombineerd om andere plannen in het gebied niet te verstoren en het verkeer niet onnodig te hinderen. Dit wordt ook volgende week nagestreefd als de verkeerslichten van de Stadsbrug onder handen worden genomen. Van maandag 25 september tot donderdag 28 september wordt de verouderde verkeersregelinstallatie (VRI) van de Stadsbrug vervangen.

De te vervangen verkeerslichten (armaturen) aan de zijde van IJsselmuiden.

VRI’s deden in de vorige eeuw vanaf de jaren dertig hun intrede in Nederland. De ontwikkeling staat sinds die tijd niet stil en er wordt gewerkt aan een nieuwe generatie verkeerslichten (iVRI’s): intelligente verkeersregelinstallaties die niet alleen data uitzenden naar voertuigen en fietsers, maar van hen ook data ontvangen en daarop regelingen aanpassen. Zover is het nog niet maar de verouderde VRI aan Kamper zijde van de Stadsbrug wordt wel vervangen. Tevens komen er nieuwe armaturen. De planning is om de nieuwe installatie na uitgebreide testen donderdag in werking te stellen. Tijdens de spits zijn er verkeersregelaars aanwezig om de taken van de VRI waar te nemen. De hulpdiensten zijn op de hoogte.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x