Verkeersongevallen bij Kampen eisen één dodelijk slachtoffer

Verkeersongevallen bij Kampen eisen één dodelijk slachtoffer

Nieuws 0 Comment

Ongelukken op N50 en N763 zorgen voor veel vertraging en blikschades

Op deze zonnige dinsdagochtend vonden er twee verkeersongevallen plaats bij Kampen met een minder zonnige afloop. Op de N50 ter hoogte van de afslag Kampen-Zuid viel een dodelijk slachtoffer te betreuren bij een ongeluk met een aanhangwagen. Bij een botsing op de Meester J.L.M. Niersallee (N764) waren drie voertuigen betrokken maar vielen geen gewonden.

N50
Rond zeven uur vanochtend reden er ”drie politiewagens met gillende sirenes weg vanaf het politiebureau” wordt op social media gemeld. Het bleek weer mis te zijn op de N50, de autoweg langs Kampen die in de volksmond als dodenweg bekend staat hetgeen voor meer autowegen in Nederlandse provincies geldt.
Precies op het einde van de invoegstrook bij Kampen-Zuid verongelukte dinsdagochtend een automobilist dodelijk en is een ander slachtoffer gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Op die hoogte staat een verdubbeling van de twee rijstroken gepland in 2022. Meteen leeft in de media de discussie op of dat niet sneller kan. Op social media wordt echter gemeld dat het ongeluk met de aanhanger gebeurd zou zijn door een ”afgeknapte trekhaak” en dus los staat van de wegsituatie. Een woordvoerder van de politie kan dit nog niet bevestigen: ”Onze eerste prioriteit gaat uit naar (de identificatie van) het slachtoffer en de toedracht is nog volop in onderzoek”.

Overzicht van het plaats van ongeval op de N50.

N763
Op de Meester J.L.M. Niersallee ging het deze ochtend mis vlak voor de Molenbrug vanuit Kampen komend. Bij deze kop-staartbotsing waren twee personenauto’s betrokken en een taxibus. De blikschade was groot maar er vielen geen gewonden.
Bergers hebben alle wagens afgesleept, zoals ook op de N50 nadat het onderzoek was afgerond. Het verkeer dat tussen de viaducten en het ongeval was ingesloten, kon via een omweg de N50 verlaten en de weg vervolgen
Zodra de politie meer bekend maakt over het slachtoffer en de toedracht van het noodlottige ongeval op de N50, wordt dat hier vermeld.

Zie ook:
Flinke klap bij aanrijding op Rolklaver
Werkweek begint met twee ongevallen op N50

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x