Aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid fietsroutes basisscholen

Aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid fietsroutes basisscholen

Nieuws, Politiek 0 Comment

Na zomerreces wil D66 Kampen dialoog starten

Als belangrijk vervoersmiddel in gemeente Kampen, juicht D66 Kampen de fiets toe. Een grote groep die zich per fiets verplaatst, is de schoolgaande jeugd. Van de basisscholieren gaat hoogstens 75% lopend of fietsend naar school. Dat percentage kan hoger. Daarover wil de Kamper afdeling van D66 na het zomerreces in gesprek met de gemeenteraad.

Verkeersveiligheid belemmering
Volgens de basisscholen is de verkeersveiligheid op fietsroutes een belangrijke belemmering om genoemd percentage te verbeteren, aldus D66 Kampen. Zij is op zoek gegaan naar mogelijkheden om het fietsen naar school te stimuleren.
Een enquête onder de 32 Kamper basisscholen leverde een reactie op van 14 scholen, verdeeld over Kampen, IJsselmuiden en de kernen, samen goed voor ruim 2500 kinderen. De drie belangrijkste genoemde punten zijn de verkeersveiligheid op fietsroutes, de stallingsruimte bij scholen en de bewustwording bij ouders.
Volgens D66-fractielid Edward Boon stimuleren scholen het fietsen al maar lopen ze hierbij tegen obstakels aan. Daarbij kan de gemeente ondersteunen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert regelmatig fietsvoorlichting

Verkennend onderzoek
Om een beeld te krijgen van het fietsgebruik, hebben de liberalen een verkennende, elektronische enquête gehouden onder alle Kamper basisscholen. Veel genoemde suggesties hoeven geen of weinig geld te kosten, zoals het inrichten van schoolzones of het beter markeren van fietsroutes.
Sommige scholen zouden meer ruimte kunnen creëren om de fiets te stallen. Daarnaast zouden ouders en kinderen bewust gemaakt kunnen worden van het leuke en gezonde karakter van fietsen.
Na het zomerreces wil D66 Kampen daarom de dialoog starten over de doelstelling
van een integraal fietsbeleid voor gemeente Kampen, met name gericht op
basisscholieren. Het onderzoeksrapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Stof tot lezen in de aangebroken schoolvakantie.

Zie ook:
Op de fiets naar de basisschool (onderzoek D66)

Meer fietsnieuws (uit het archief):
”Verbetering veiligheid” fietsers bij Broederpoort pakt averechts uit
Nieuw fietspad Kamperstraatweg verzakt door betonbreuk
Fietspad Kamperstraatweg geopend maar autoweg dicht (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x