Nieuwe verkiezing gelanceerd: Miss Kampen 2019 (video)

Nieuwe verkiezing gelanceerd: Miss Kampen 2019 (video)

Nieuws 0 Comment

Mooiste koeien IJsseldelta zullen paraderen door Oudestraat

Op de eerste dag van de volgende maand zal de Oudestraat in Kampen het toneel zijn van de mooiste koeien van de IJsseldelta. Uit een heuse Koeienparade zal een deskundige jury de mooiste koe kiezen met de meeste uitstraling. Daarnaast zal aan de populairste koe ook een publieksprijs uitgereikt. Burgemeester Koelewijn zal de jury voorzitten.

Miss Kampen 2019
Deze nieuwe verkiezing staat volledig los van het Nationaal Kampioenschap Veekeuring op het Van Heutszplein een paar jaar geleden (zie onderaan). Maandag één april om vier uur ’s middags zal de primeur plaats hebben van de eerste Koeienparade door de Oudestraat.
Vervolgens zal de jurering plaats vinden op de Plantage. De jury staat onder leiding van burgemeester Koelewijn die vroeger zelf nog tientallen koeien met de hand gemolken heeft. De andere juryleden zijn Hans Klopper (scheidrechter televisieprogramma ‘Bommetje!’), Irma Knol (moeder van Enzo Knol en populair vlogster) en Fré Helleman (voorzitter OVK). Voor de publieksprijs wordt iedereen, die verstand heeft van koeien, uitgenodigd om naar de binnenstad te komen.
Elk jaar keert de koe terug in het straatbeeld van de binnenstad tijdens de Kamper Ui(t)dagen, wanneer er een koe aan de Nieuwe Toren wordt gehangen. Vorig jaar werd daarover zelfs een Amerikaanse televisieprogramma opgenomen. In ’The Amazing Race’ moest zo snel mogelijk een Kamper koe gehesen worden in de Nieuwe Toren.

Een pooepvanger houdt koe en omgeving schoon.

IJsseldelta Boert Bewust
De verkiezing van Miss Kampen 2019 is een initiatief van Kampen Marketing en wordt samen met IJsseldelta Boert Bewust georganiseerd. Deze werkgroep van Gebiedscorporatie IJsseldelta werd vorig jaar opgezet en wil de waardering voor boeren opkrikken. Boeren en tuinders doen werk waar Nederland trots op mag zijn (zie onderaan).
In oktober werd er een inspiratiebijeenkomst georganiseerd bij een geitenhouderij. Daar werd het concept gepresenteerd van het initiatief waarin samengewerkt wordt met boeren. Onder andere LTO Noord was daarbij betrokken als één van de leden van de Gebiedscorporatie IJsseldelta. Multivlaai zal een passende vlaai ontwikkelen voor de winnaar.
Er worden nog vrijwilligers gezocht die mee willen helpen aan de Missverkiezing. Koeien zijn helaas niet zindelijk te maken dus zijn er poepvangers nodig. Klinkt misschien onaantrekkelijk maar de mest van koeien is een stuk natuurlijker dan die van de mens met zijn kunstmatige voeding. Iedereen is welkom op de eerste verkiezing voor Miss Kampen. De koeien zullen hun beste pootje voorzetten.

Zie ook:
Glanzende spenen en strakke uiers (2016)
Verlate koeiendans door wormen (2017)
IJsseldelta Boert Bewust

 

Voor de verkiezing Miss Kampen 2019 is een filmposter ontwikkeld.

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x