Kees van der Staaij te gast op debatavond SGP Kampen

Kees van der Staaij te gast op debatavond SGP Kampen

Nieuws, Politiek 0 Comment

Fractievoorzitter Tweede Kamer discussieert mee op verkiezingsavond bij Quintus

Vrijdagavond 16 februari organiseert de SGP-afdeling Kampen/IJsselmuiden een verkiezingsavond bij Quintus, centrum voor kunst en educatie. Op uitnodiging van de kiesvereniging Kampen komt de landelijke fractievoorzitter Kees van der Staaij spreken. Samen met de mensen in de zaal wil hij in discussie gaan over de invulling die deze verkiezingscampagne aan de afkorting SGP wordt gegeven: Samen Geloofwaardig Principieel.

Kieslijst Kampen
Tijdens de informele avond zullen ook de vijf kandidaten zich voorstellen die bovenaan de kieslijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Gisteravond werd de lokale StemWijzer gepresenteerd (zie onderaan). Naast lijsttrekker Eibert Spaan staan in de top vijf Klaas van den Bosch, Bernard van den Belt, Jan Noorland en Sijmen Nentjes. Op de 23e plaats staat Wim van der Linde die dinsdag de laatste commissievergadering Inwoners voorzat. Op ludieke wijze bedankte Nieke Jansen (GroenLinks) hem voor zijn gedegen en humorrijke voorzitterschap de afgelopen raadsperiode. In een grote schaal mocht hij bij elke fractie een presentje ophalen als ware het een collecte.

Quintus, centrum voor kunst en educatie, aan de Vloeddijk in Kampen.

Kees van der Staaij
Sinds 1998, 29 jaar oud, vertegenwoordigt Van der Staaij de SGP in de Tweede Kamer. In 2010 was hij lijsttrekker bij de Kamerverkiezingen en werd hij partijvoorzitter. Tijdens de verkiezingsavond in Kampen zullen onderwerpen ter sprake komen die hier lokaal spelen maar die kunnen meer of minder een band hebben met de landelijke politiek. Vanwege de ambiance is als locatie gekozen voor muziekschool Quintus aan de Vloeddijk 38. Bezoekers van buiten Kampen kunnen het beste parkeren bij het stadhuis. Van daaruit is het een klein stukje lopen. De zaal gaat om 19u45 open.

Diner met ondernemers
Van der Staaij is al bijgepraat over wat er zoal in Kampen speelt. Hierover kan hij voorafgaand aan de verkiezingsavond ook van gedachten wisselen met ondernemers. Er wordt een diner georganiseerd met tien tot twintig ondernemers uit de achterban van de SGP. Recent verkende een regionale delegatie van de SGP het thema duurzaam ondernemen (zie onderaan) waarbij enkele ondernemers werden bezocht. Wethouder Spaan bezocht het Hoornbeeck College om zijn felicitaties over te brengen (zie onderaan) voor het predicaat ’beste ROC van Nederland’. Bernard van den Belt (nr. 3 op de lijst) is daar werkzaam als opleidingsmanager.
Iedereen is vrijdagavond welkom in het monumentale pand van Quintus. De nestor van de Tweede Kamer der Staten-Generaal komt tenslotte niet iedere dag naar Kampen.

De eerste acht kandidaten op de kieslijst van SGP Kampen.Op de foto staan de eerste acht kandidaten van SGP Kampen, te weten v.l.n.r. B. vd Belt, S.S. de Vries, K. van den Bosch, E. Spaan (lijsttrekker), S. Nentjes, J. Noorland, E.J. Vinke en L. Stoter.

Zie ook:
Lokale StemWijzer gemeente Kampen gepresenteerd
Felicitaties voor Hoornbeeck College van gemeentebestuur
SGP verdiept zich in duurzaam ondernemen

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top