Vernieuwde Joodse Galerij in voormalige synagoge

Vernieuwde Joodse Galerij in voormalige synagoge

Geschiedenis, Nieuws 0 Comment

Presentatie Kamper Joodse geschiedenis wordt vernieuwd

In de vroegere synagoge aan de IJsselkade is een permanente tentoonstelling ingericht over de Joodse geschiedenis in Kampen. In tegenstelling tot de synagoge zelf, is deze zogenoemde Joodse Galerij gratis te bezoeken. Gasten maken veel gebruik van de bezoekmogelijkheid. Komende weken wordt de presentatie vernieuwd. De nadruk komt op drie vragen te liggen die in drie thema’s gestalte krijgen: wonen, werken en leven.

Nieuwe opbouw
De hernieuwde presentatie zal straks antwoord geven op de volgende vragen: wat was die Joodse gemeenschap in Kampen, waar bestond zij uit en wat betekende zij voor de stad? De presentatie wordt opgebouwd rondom de drie genoemde thema’s die uit de vragen voortvloeien.
Aanstaande zaterdag 4 mei is de Joodse Galerij weer toegankelijk voor publiek. Iedereen is van harte welkom de permanente tentoonstelling gratis te bezoeken.

De Sjoel oftewel voormalige synagoge in Kampen.

Samenwerking
De presentatie is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen het Stedelijk Museum Kampen, Jaap van Gelderen (kerkhistoricus) en Peter van ’t Riet (medeoprichter van de Zwolse Stichting Judaïca). Het beeldmateriaal bestaat uit reproducties die welwillend beschikbaar gesteld zijn door particulieren, het Stadsarchief Kampen en het Frans Walkate Archief.
Ook zijn er audiofragmenten in de presentaties opgenomen. Het ontwerp is gemaakt door sec.ontwerpers dat verderop aan de IJsselkade gevestigd is. De synagoge is op dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11u en op zondag vanaf 13u. Op alle dagen sluit om 17u het gedenkteken aan het Kamper Joodse leven.

Zie ook:
Chanoekaviering bij voormalige Kamper synagoge (video)
Stille tocht houdt herinnering aan deportatie levend

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x