Versnellingstafel zet in op toekomstbestendige land- en tuinbouwsector

Versnellingstafel zet in op toekomstbestendige land- en tuinbouwsector

Nieuws, Regionaal, Zakelijk 0 Comment

Met impuls aan duurzame innovaties ondersteunt Rabobank ondernemers

Ondernemers die een impuls willen geven aan de ontwikkeling van hun duurzame innovatie, kunnen sinds kort plaatsnemen aan de Versnellingstafel van de Rabobank. Samen met branchevreemde ondernemers, strategiebureau IJsselvliet en adviseurs van de Rabobank wordt het vraagstuk of uitdaging besproken en worden er stappen gezet richting realisatie van het duurzame idee.

Toekomstbestendig
De Versnellingstafel helpt klanten van de Rabobank om hun duurzaamheidsprestaties te vergroten en zo bij te dragen aan een toekomstbestendige land- en tuinbouwsector. „Omdat ons huidige voedselproductiesysteem z’n grenzen heeft bereikt,” vertelt Inge Ezinga, coöperatief directeur Banking for Food, „moeten we de transitie maken naar nieuwe, duurzame verdienmodellen. De Versnellingstafel helpt ondernemers door ze met branchevreemde organisaties te verbinden zodat nieuwe inzichten ontstaan.”

Projectteam
Melkveehouder Ellis Lugtenberg is lid van het projectteam van agrarisch collectief Salland Loont. Over de deelname begin januari vertelt ze enthousiast: „In onze zoektocht naar nieuwe, duurzame verdienmodellen bracht Rabobank ons samen met ondernemers uit de kantoormeubelsector. Samen onderzoeken we hoe we agrarische grondstoffen in kunnen zetten als bouwmaterialen.”
Ze benadrukt dat “we nog de nodige stappen moeten zetten maar het feit dat we samenwerken aan een duurzaam perspectief maakt mij heel enthousiast.”

Melkveehouder Ellis Lugtenberg in Salland.

Versnellingstafels
Met Salland Loont, waarin deelnemers aan LandvanWaarde en de partners in Salland Deal hun krachten bundelen, willen ze in Salland de beweging van verduurzaming en verdienmodellen voor de agrarische ondernemers opzetten.
Versnellingstafels brengen groepen mensen bij elkaar die meer kennis willen ontwikkelen rond een bepaald thema. In essentie vormen de Versnellingstafels een werkgroep waar onderwerpen, uitdagingen, problemen en dilemma’s rond een thema worden besproken door de deelnemers. Ook de Rabobank heeft deze methode opgepikt als nieuw initiatief om ondernemers te ondersteunen.

Zie ook:
Erfemissie aangepakt door agrarische sector (video)
Verenigingen Kampereiland boeren goed dankzij Rabobank (2019)
Kampen laat steun aan boeren over aan provincie (2020)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x