Versoepelingen binnenstad Kampen teruggedraaid

Versoepelingen binnenstad Kampen teruggedraaid

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Winkelgebied beperkt toegankelijk voor autoverkeer per 19 juli

Terwijl landelijk de versoepelingen onder het coronaregime meer en meer worden teruggedraaid, worden in Kampen de versoepelingen voor het verkeer in de binnenstad teruggedraaid. Omdat er landelijk versoepelingen waren doorgevoerd. Winkels, cafés en restaurants zijn vooralsnog weer open waarmee de drukte in de binnenstad op spitstijden als vanouds lijkt. Voor de veiligheid betekent dat ook weer voorrang voor het publiek in de winkelstraten.

Afsluiting
Tot ruim een jaar geleden werd het winkelhart voor autoverkeer afgesloten met beweegbare palen (pollers). In maart vorig jaar werd besloten om de palen in de grond te laten wegens toenemende storingen (zie onderaan). De fysieke afsluiting verviel en er startte een proef met een voor gemotoriseerd verkeer toegankelijke binnenstad onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden werden iets versoepeld voor leveranciers toen de coronacrisis uitbrak.
Binnenkort wordt de evaluatie van de proef afgerond. Duidelijk is inmiddels al wel dat ”automobilisten het inrijverbod regelmatig negeren”, aldus de gemeente. Daarnaast werd in gesprekken met politie, boa’s, bewoners, bezoekers en (horeca)ondernemers ”uitdrukkelijk gevraagd om voor de zomer al maatregelen te nemen”. Dit alles heeft de gemeente gebracht tot een tijdelijke oplossing tijdens winkeltijden.

De ge- en verbodsborden bij de Oudestraat in Kampen.

Toegang
Enkel buiten leverings- en winkeltijden wordt gemotoriseerd verkeer in de binnenstad mogelijk gemaakt. De beweegbare palen keren niet terug maar aannemingsbedrijf Woning is druk doende inklapbare palen te plaatsen. Waar mogelijk worden hiervoor de gaten van de pollers gebruikt. De ontoegankelijkheid geldt van maandag tot en met donderdag van 11u tot 18u, op vrijdag tot 21u en op zaterdag van 9u tot 18u.
Tijdens de venstertijden (bevoorradingstijden) van 6u tot 11u zullen de palen neergeklapt zijn. Ontheffinghouders kunnen aan de bel trekken bij de toezichthouders als ze tijdens sluitingstijd toch in de binnenstad willen of moeten zijn. Hulpdiensten kunnen zelf de palen inklappen en zij zijn op de hoogte van de nieuwe werkwijze. Na de zomer neemt het college een definitief besluit over de toegankelijkheid van de binnenstad. Een nieuwe lockdown zou de situatie vanzelf oplossen.

Zie ook:
Pollers Oudestraat Kampen blijven buiten gebruik (feb. 2020)
Danny Ghosen op stap met camerateam in Kampen (mei 2020)
Mars voor de vrijheid in Kampen (mei 2021)

Een kaartje van het afgesloten winkelgebied in de binnenstad van Kampen.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x