Volgende Kamper wethouder vertrekt

Volgende Kamper wethouder vertrekt

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

In navolging Meijering verkiest Van der Sloot leven buiten politieke arena

”Volslagen onverwacht” volgens de PvdA-fractie in de gemeenteraad, legt Irma van der Sloot haar functie als wethouder neer. Per 1 januari vertrekt ze, meldt haar fractie GroenLinks, kort voor het einde van de raadsperiode. Ze heeft de kans om zich buiten de politieke arena in te zetten voor een ”duurzame toekomst”. Hiermee volgt ze Geert Meijering (CDA) die eerder dit jaar het bedrijfsleven verkoos boven de politiek.

Portefeuille
Fractievoorzitter Nieke Jansen betreurt het vertrek van haar wethouder, maar toont begrip: „Irma heeft een zware portefeuille met financiën, duurzaamheid, armoedebeleid, cultuur en inclusie (zie onderaan – red.). Ze kiest voor een werkplek met meer afstand van de politieke arena. Een plek waar ze haar deskundigheid en haar betrokkenheid bij een duurzame toekomst nog productiever kan maken. Ik begrijp dat heel goed. Maar wij gaan haar ontzettend missen.”

Verharding
Een bijkomstige reden ligt in de verhardende cultuur. Van der Sloot zegt hierover: „Het wethouderschap heb ik met veel plezier vervuld. Daar hoort ook bij dat ik als wethouder een publiek figuur werd en dat is prima. Kwalijk vind ik het dat het heel normaal lijkt om wethouders af te rekenen op zaken die niet bij hen liggen of op geluiden bezijden de waarheid. Het staat me tegen als er op de persoon gespeeld wordt, en niet op de bal. Akeliger wordt dat als dat gebeurt via de sociale media en niet in de raad waar het debat thuishoort.”

Peter Schräder, Reinier van Lagendijk en Irma van der Sloot bij de onthulling van kunst in Onderdijks.

Resultaten
Irma van der Sloot maakte in 2018 de overstap van provincie Overijssel naar gemeente Kampen als wethouder. Voor het samengaan met gemeente IJsselmuiden was zij vier jaar fractievoorzitter van GroenLinks en daarna vier jaar raadslid. Volgens het bericht van haar fractie heeft de afgelopen jaren “Kampen groener en socialer gemaakt, de cultuursector sterk gehouden en inclusie op de agenda gekregen.”

Financiën
Tevens heeft ze de gemeentelijke financiën op orde gebracht waarnaar ze zelf een knipoog uitdeelt: „De begroting is inmiddels gezond, duurzaam sluitend en kan een stootje verdragen. Er is zelfs voldoende geld voor een volgende raad en college om hun ambities waar te maken. Wees daar zuinig op en wees dat vooral op elkaar! Ik wens u veel wijsheid toe en onthoud: geen plan, geen geld. Het ga u goed!”

Zie ook:
Kamper wethouders stellen zich voor: “Ondernemend, juridisch, duurzaam” (2018)
Stop voor de Witte Stok (2018)
Kunstwerk in Stationskwartier: ’De Onmisbare’ (2019)
Aandacht voor bandenspanning gevraagd (2020)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x