Verwentasjes ’Meisjes van de Geerstraat’ gaan tweede golf in (video)

Verwentasjes ’Meisjes van de Geerstraat’ gaan tweede golf in (video)

Nieuws, Video, Zakelijk 0 Comment

Initiatief onderneemsters vervolgt met herfst- en winterpakketten

Onder de naam ’Meisjes van de Geerstraat’ hebben vier onderneemsters uit die winkelstraat in de Kamper binnenstad een bemoedigend initiatief opgezet. Tijdens de eerste golf van de heersende pandemie hebben ze samen verwentasjes samengesteld. Dat vervolgen ze in de huidige tweede golf met varianten aangepast aan het jaargetijde. De reacties zijn positief en de dames hebben het er druk mee.

Kiem
De kiem van het initiatief is gelegd door Marianne Stoeltie die op de hoek met de Boven Nieuwstraat van boeken tot aan kleding en tassen verkoopt, bij voorkeur kleurrijk, in haar winkel Kunstig Kitschwerk. Zij bedacht de verwenpakketten en kreeg drie andere onderneemsters mee in haar idee: Diane Hund (Fair en Share), Cathy van Zanten (Winkel van Kaatje) en Gerlyne van de Poll (Zoetelief).

Op coronaverantwoorde afstand vergaderden ze op de kruising met de Hofstraat over wie wat bijdraagt aan het tasje. Die kunnen in de vier winkels gekocht worden of besteld, waarna ze gratis thuis worden bezorgd. In de videoreportage vertellen de goed geluimde dames wat ieder bijdraagt

Cathy van Zanten (Winkel van Kaatje) & Diane Hund (Fair en Share) nemen de voortgang door.

Groei
Het initiatief uit april slaat aan en inmiddels hebben de ’Meisjes van de Geerstraat’ besloten voorlopig door te gaan met de verwenpakketten. Cathy van Zanten tekende een ansichtkaart van het viertal die in elk verwentasje terug te vinden is. Gerlyne van de Poll stopt chocolade, koffie en thee in het tasje. Zij is de uitbaatster van Zoetelief op de hoek met de Hofstraat en sponsorde tijdens de eerste golf de mondkapjeswedstrijd van Kamper Nieuws (zie onderaan).

In aanvang coördineerde Gerlyne de actie en nu tijdens de tweede golf heeft Diane dat overgenomen. Op de foto hierboven neemt ze de voortgang door met Cathy. Met een knipoog hebben de onderneemsters afgesproken dat Cathy de coördinatie doet tijdens de derde golf en Marianne tijdens de vierde golf. Zo ver hopen ze niet dat het komt maar de verwentasjes zetten zeker door. Tot plezier van de onderneemsters en natuurlijk hun klanten.

Zie ook:
Mondkapjeswedstrijd levert fraaie inzendingen op (video)
Op zoek naar het mooiste mondkapje van Kampen
Enthousiast (en) ondernemend – Zoetelief

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x