Met #VetVeilig spelenderwijs leren over veiligheid (video)

Met #VetVeilig spelenderwijs leren over veiligheid (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Nieuw interactief spel Veiligheidsregio voor leerlingen groep 7 en 8

VtVeilig The Game is een vernieuwend interactief spel dat Veiligheidsregio IJsselland speciaal heeft ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Spelenderwijs leren de kinderen meer over veiligheid. Met dit avontuurlijk computerspel leren de kinderen op een interactieve manier van alles over veiligheid in de eigen leefomgeving via het digiboard.

Lespakket
Volgens Arjan Mengerink, directeur Veiligheidsregio IJsselland, is er al een mooi lespakket over veiligheid die aan scholen aangeboden wordt. “Maar”, vult hij aan, “we wilden iets extra’s en vernieuwends aanbieden wat juist aansluit bij de belevingswereld van leerlingen. En wat is dan beter dan een computergame te maken waarin leerlingen spelenderwijs ontdekken hoe ze brand en andere ongelukken kunnen voorkomen?”
VtetVeilig The Game is een interactief spel dat klassikaal via het digiboard gespeeld kan worden. De tips en tricks uit de game kunnen leerlingen direct toepassen in hun eigen omgeving. Het is de bedoeling dat deze kinderen thuis verder hierover praten met hun ouders zodat ze gezamenlijk hun eigen leefomgeving veiliger kunnen maken.

#VetVeilig The Game

Game
VVeilig wordt gespeeld onder digitale leiding van niemand minder dan Tom van der Weerd. Deze Qmusic-dj en brandweerman opende eerder dit jaar het inmiddels opgeheven Park Lounge (zie onderaan). Het spel bestaat uit twee delen.
In deel één ontstaat er een woningbrand en worden de leerlingen gevraagd om familieleden te helpen veilig uit huis te komen. Tom legt de leerlingen verschillende keuzes voor waaruit ze de veiligste moeten kiezen. Als alles goed gaat en de familie gered is, kan deel twee van de game worden gespeeld. Daar gaan de leerlingen terug in de tijd en mogen ze proberen om de brand en andere ongelukken te voorkomen. Ze kunnen dit klusje klaren door een aantal missies te voltooien.

Veilig leven
VtVeilig The Game maakt onderdeel uit van het programma ‘Veilig Leven’, een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. Op de website van de Veiligheidsregio staat alle informatie over het nieuwe spel.
De brandweer geeft ook voorlichting op scholen (zie onderaan) en bij de jeugdbrandweer leren de kinderen natuurlijk ok van alles (zie onderaan). Met het onderdeel #VetVeilig ligt de focus op kinderen en jonge tieners tot en met 13 jaar. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Zie ook:
Loze ruimte Stadspark in gebruik als hangplek
Leerlingen in Grafhorst krijgen persoonlijk brandweerboek
Jeugdbrandweer rukt uit voor Stadsgehoorzaal

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x