Vietnamese ambassadeur start Scheepje

Vietnamese ambassadeur start Scheepje

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Eerste slinger bij het Oorgat gegeven door meerdere bestuurders

 

De openingsslinger van het kunstproject ’Scheepje op houten golven’ is vrijdagmorgen gegeven door Ngô Thi Hòa, ambassadrice van Vietnam, in bijzijn van burgemeesters Koelewijn en Saxe en een Gedeputeerde. Het kunstproject trok de nodige aandacht, waarmee een geslaagd slot van het project werd gevierd. Nu de Hanzedagen voorbij zijn, wordt maandagmorgen begonnen met de ontmanteling want vrijdag worden de pontons weer weggehaald.

Douwe Jan leidt het gebeuren in terwijl geheel rechts Bert toekijkt en tweede van links de ambassadrice.

Aan het project hebben de bedenkers Douwe Jan Buwalda en Bert van der Sluijs met veel vrijwilligers maandenlang gewerkt. Donderdag 8 juni (zie onderaan) vond het grootse transport van de werkplaats (oude zwembad) plaats naar de plaats van plaatsing (Oorgat). Onder de vrijwilligers waren twee Vietnamezen die voor drie maanden in Nederland verblijven. Tú en Han waren in contact gekomen met de twee kunstenaars (en Douwe’s vrouw Rietje van ’t Veen) tijdens een eerder project van work#art in Vietnam.

Het scheepje op houten golven draait!

Ngô Thi Hòa is krap een half jaar ambassadeur van Vietnam en zij wil alles zien en leren van Nederland. Ze wou dus graag komen vanuit Den Haag en het protocol schrijft voor dat dan ook gemeente en provincie vertegenwoordigd zijn. Burgemeester Koelewijn had zijn gast en collega uit Lübeck meegenomen. Allen spraken een kort woordje over het bijzondere en sociale project (zie onderaan). Samen met vrijwilligers en andere genodigden waren er zo genoeg handen om ’t scheepje van ijzeren stangen te laten dansen op de golven van houten kratjes. Het was een mooi en gezellig samenzijn en het kunstproject is heelhuids de Hanzedagen doorgekomen. Niettemin wordt het deze week geschiedenis.

Eerste startslinger wordt gegeven. Links achter een glimp van Bernd Saxe.

Zie ook:
Scheepje op houten golven bereikt bestemming (video)
work#art

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x