Uit de hand gelopen hobby resulteert in eerste CD (video)

Uit de hand gelopen hobby resulteert in eerste CD (video)

Kerk, Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Violiste Marieke Bastiaan schenkt opbrengst aan Verre Naasten

Een jonge violiste uit ’s-Heerenbroek timmert stevig aan de weg, aan de muzikale weg wel te verstaan. Marieke Bastiaan (22) speelt al sinds haar zevende viool en heeft nu haar eerste CD uitgebracht. Samen met organist Peter Wildeman heeft ze vijftien instrumentale nummers opgenomen van bekende geestelijke liederen. De opbrengst schenkt ze aan een organisatie die het geloof wereldwijd wil delen.

Muzikaal
Niets in haar familie of omgeving verraadt het muzikaal talent van Marieke. Maar toen ze op haar zesde via het EO-programma Nederland Zingt kennis maakte met vioolspel, wist ze dat ze daarmee aan de slag wou. Zo kwam het dat ze al sinds haar zevende viool speelt en bijna even lang vioolles volgt bij Quintus. Haar eerste kwartviool heeft ze nog steeds.

Sinds 2019 begeleidt ze het Christelijk Mannenkoor in Zwolle waarmee ze in aanraking kwam tijdens haar vrijwilligerswerk voor het Zonnehuis in Zwolle. In dat jaar ontmoette ze de bekende organist Peter Wildeman bij Nederland Zingt die vroeg of ze mee wou spelen in de Grote Kerk te Hasselt. Zo kwam van het een het ander.

Bij Marieke thuis in 's-Heerenbroek staat de kerstboom.

Verpleging
Naast de viool was ook de verpleegkunde een droom van Marieke. Naast de viool was ook de verpleegkunde een droom van Marieke. Ze heeft haar studie HBO-V bijna afgerond en ze loopt stage op de dialyse-afdeling van het Isalaziekenhuis in Zwolle. Als iflexmedewerker wordt ze als verpleegkundige ingezet op diverse afdelingen, zoals de covidafdeling waar ze tijdens de eerste golf van de huidige pandemie soms voor patiënten viool speelde (zie onderaan).

Ofschoon haar hobby flink uit de hand loopt, streeft ze geen beroep als musicus na. Alleen al een conservatoriumopleiding is niet haalbaar. Ze geniet van haar en andermans muziek en speelt uiteindelijk ten dienste van God.

Marieke bij de kroon in 's-Heerenbroek.

CD
Peter Wildeman kwam met het idee om een CD op te nemen, waarop Marieke op zoek ging naar een project. Via De Fontein in Zwolle, waar ze kerkt, stuitte ze op de landelijke organisatie Verre Naasten. Die heeft als missie het geloof wereldwijd te delen. Met de opbrengst van haar CD steunt ze die in Zwolle gevestigde ideële organisatie. De luisteraars mogen genieten van haar muziek, zoals ze ook zelf doet.

De CD van de geboren en getogen ’s-Heerenbroekse is verkrijgbaar bij de autogarage van haar vader in het dorp en bij christelijke boekhandel De Rank in Kampen. Natuurlijk is de CD ook bij Marieke zelf bereikbaar, bijvoorbeeld via Facebook. Op YouTube heeft ze haar eigen kanaal waar onder andere een concert in Dordrecht te zien is van Christen voor Israël. Met haar mag iedereen meegenieten.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x