Voornaamste stadsburger leidt nieuwe burgers rond

Voornaamste stadsburger leidt nieuwe burgers rond

Nieuws 0 Comment

VIP-arrangement “Op Sleeptouw” voor Kevin en Karlijn

Kampen Marketing heeft een nieuw idee gelanceerd. Kampenaren worden uitgenodigd om nieuwe Kamper ingezetenen op sleeptouw te nemen. Ook burgemeester Koelewijn sloot zich hierbij aan. Dat werd in een VIP-arrangement gegoten waarvoor een winactie werd opgezet. Kevin en Karlijn, nieuwe inwoners van Onderdijks, werden de gelukkigen. Zij zijn afgelopen vrijdag door stadsgids Bort rondgeleid en rondgereden.

Op sleeptouw
Een aantal nieuwe of aanstaande Kampenaren hebben zich al aangemeld voor een persoonlijke kennismaking met Kampen. Ook een aantal reeds ingeburgerde Kampenaren hebben zich bereid verklaard voor de gelegenheid als stadsgids op te willen treden.
Zo krijgen nieuwbakken inwoners persoonlijke verhalen te horen. Per fiets of auto kunnen ze bijzondere plekken te zien krijgen die het grote publiek wellicht nog niet kent. Om de start van dit nieuwe idee te vieren, werd er een VIP-arrangement verloot onder de eerste vijftig aanmeldingen van nieuwe inwoners. De ”verliezers” worden ”gewoon” op sleeptouw genomen.
Aanmelding staat nog steeds open voor nieuwe Kamper inwoners, die hier nog geen jaar wonen, en voor geïnteresseerde Kamper gelegenheidsgidsen via de website van Kampen Marketing.

Kevin en Karlijn van der Veen met burgemeester Koelewijn in het Stedelijk Museum.

Ford Mustang
Kevin (25) en Karlijn (26) zijn een klein jaar geleden komen te wonen in Onderdijks en waren getipt via Facebook over de actie. Als winnaars werd burgemeester Bort Koelewijn afgelopen vrijdag hun persoonlijke stadsgids.
Bij een VIP-arrangement hoort ook een bijzondere auto. De nieuwe Kampenaren, afkomstig uit Oudleusen en Raalte, werden rondgereden in een Ford Mustang Coupé V6 uit 1967. Deze was door Nostalgica uit Elburg beschikbaar gesteld en pronkte ’s avonds op de Trouwbeurs in zalencentrum De Hanzestad.
Voor de foto nam Bort Koelewijn plaats achter het stuur maar met de klassieke sportwagen kwam ook een chauffeur mee zodat Koelewijn zich kon concentreren op zijn Kamper ambassadeurschap.

Groot Kampen
Hij had een uitgebreid programma opgesteld. Na vertrek bij het Kamper Stadhuis, reed het gezelschap naar de (dijk bij de) Molenbrug. In de binnenstad werd de Ford geparkeerd bij de Veerman. Van de Bovenkerk liep men door de Oudestraat naar het Stedelijk Museum. Na hier de Kamper historie opgesnoven te hebben, beklom het gezelschap de Nieuwe Toren. Langs de Koggewerf ging de rondrit verder om in Kamperveen een stukje nieuw Nederland te zien, oftewel het Reevediep. Ter afsluiting toog men naar de Oase in Zalk voor een kopje thee.
Vooraf had Karlijn enige bedenkingen gehad over de aandacht die ze met hun VIP-toer zou krijgen maar ze genoot er zichtbaar van. Zo ook Kevin die Kampen vooraf had ingeschat als een klein Zwolle. Dat klein Zwolle bleek een groot Kampen te zijn.

Burgemeester Koelewijn toont Kevin en Karlijn de Schepenzaal in het Oude Raadhuis.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top