Visuele vervuiling voor korte duur verminderd

Visuele vervuiling voor korte duur verminderd

Hanze, Nieuws 0 Comment

Voor geel reclamebord in Stadspark komt en gaat ander bord

 

Tijdens de zonovergoten Hanzedagen schitterde het fraaie bloemenperk achter de Broederpoort in het Stadspark. Evenals het gele reclamebord erachter dat ernstig contrasteert met het bloemenmozaïek. Dit weekeinde was er een grijs bord voor geplaatst maar dat is inmiddels weer verwijderd. De kale rotondes, waarlangs men Kampen binnenkwam, waren op tijd voor de Hanzedagen verfraaid – met als basiskleur grijs.

Het nieuwe bord bovenaan het bloemenmozaïek.

Zaterdag om 18u28 ontdekte onze fotograaf dat er een uitnodigend bord aan de toeristen was neergezet bij het bloemenperk. Het reclamebord, in een kleur die niet in het mozaïek voorkomt, werd daarmee aan het oog onttrokken. Tijdelijk want inmiddels is het nieuwe bord verwijderd. Gezien deze ludieke actie en het grote aantal dat de eerdere artikelen (zie onderaan) zijn gelezen, houdt het de gemoederen bezig.

De rotondes in de Europa Allee, gesponsord door bedrijven voor verfraaiing en reclamevoering, zagen er, voordat de Hanzedagen begonnen, spik en span uit. Hier en daar kiert er wat groen doorheen maar hoofdzakelijk sluit de kleurvoering op wegen en bebouwing oftewel asfaltgrijs en baksteenrood. Eigenlijk vertoont het Hanzebloemenperk in het Stadspark niet veel meer of andere kleuren maar het reclamebord vult dat aan. Voorlopig zijn er geen plannen tot wijziging en blijft het perk liggen.

Het bloemenperk dat een Hanzebeleving moet oproepen.

Zie ook:
Visuele vervuiling doet afbreuk aan bloemenpracht
Hanzekoorts slaat over naar Stadspark (bloemenperk)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x