’Voedsel Vertelt’: Nieuw project Verhalenhuis met De Sigaar

’Voedsel Vertelt’: Nieuw project Verhalenhuis met De Sigaar

Nieuws 0 Comment

Kampen kan in maart kennis maken met keuken en cultuur van Eritrea

Op de dag voordat het project van de Minikronieken met een grootse presentatie in de Stadsgehoorzaal wordt afgesloten, komt Verhalenhuis Kampen met haar volgende project. Samen met De Sigaar aan de Botermarkt krijgen Kampenaren op negen maart de mogelijkheid om kennis te maken met de Eritrese keuken en cultuur. Een geëmigreerde Eritrese zal een diner bereiden met gerechten die al eeuwen deel uitmaken van de Eritrese cultuur.

Huiskamerrestaurant
Culturele broedplaats De Sigaar aan de Botermarkt 3 wordt op negen maart omgetoverd tot een sfeervol huiskamerrestaurant. Maximaal 25 gasten zullen door Asmeret Mulugeta een aantal heerlijke authentieke gerechten in petto uit de Eritrese keuken voorgeschoteld krijgen. De kok van die avond komt uit Eritrea. Ze emigreerde tijdens de oorlog tussen Eritrea en Ethiopië naar Saudi-Arabië en woont sinds zeven maanden met haar twee dochters in het asielzoekerscentrum tussen Dronten en Kampen. Op het menu staan injera (teff pannenkoek) met ades (linzenstoof), alicha (groentestoof) en eieren zigni. Er wordt zigni (pikante kip), kulwa (rundvlees met ui en saus), himbasha (Eritrees brood) en salade geserveerd. Vlees- en vegetarische gerechten staan apart op tafel. De gasten krijgen Eritrese koffie na.

Eritrese vluchtelingen
“Via ons eten willen we graag iets van de schoonheid van Eritrea laten zien”, vertelt Asmeret. Nederland vangt veel vluchtelingen op uit het Oost-Afrikaanse land, waarvan de vlag hierboven staat. Asmeret wil de Nederlanders graag iets teruggeven: “We houden van Nederland. Het is een land van vrede met hele aardige mensen. Ik voel me echt gezegend dat ik hier mag zijn met mijn dochters.” Voor de Eritrese is koken een grote hobby en ze houdt ervan om samen te eten, met buren, vrienden en familie.
In het project ‘Voedsel Vertelt’ werken het Verhalenhuis en De Sigaar samen met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de Internationale Schakelklas (ISK) Almere College. Opgave voor het diner, dat van 18u tot 22u zal duren, is mogelijk via Hilda (Hilkda@VerhalenhuisKampen.nl). De kosten bij opgave bedragen €12,50 en consumpties ter plaatse kosten €1,-. Met elke hap kan de Eritrese cultuur ervaren worden.

Het typisch Eritrese gerecht injera (een soort pannekoek).

Zie ook:
Minikronieken Verhalenhuis naderen hun voltooiing

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x