Help het Voedselbos met de Rabobank Clubkas Campagne

Help het Voedselbos met de Rabobank Clubkas Campagne

Natuur, Nieuws 0 Comment

Stichting Natuurspeelplaats hoopt op ondersteuning voor nieuwe regionale initiatieven

Zodra het oude zwembad gesloopt is, en het terrein vrij gegeven, kan een aanvang gemaakt worden met de aanleg van het Voedselbos. In de voorbereidingen daarop heeft Stichting Natuurspeelplaats Kampen zich aangemeld voor de Clubkas Campagne. Vanuit Rabobank IJsseldelta worden jaarlijks verenigingen en stichtingen ondersteund die ”het kloppend hart van de samenleving” vormen. In de tweede helft van maart kan er gestemd worden op aangemelde initiatieven. Het Voedselbos gaat (er)voor!

Voedselbos
In november besloot het college van B&W dat het Voedselbos er mag komen (zie onderaan). De gemeenteraad stemde hiermee in maar liet wel de beperking van 0,3ha los op verzoek van SP en GroenLinks. Het initiatief is opgenomen in de plannen voor de herinrichting van het Stadspark (”op weg naar een kloppend Groen Hart”) waarover al jaren gesproken wordt (zie onderaan). De sloop van het oude zwembad is een paar weken geleden gestart. Op 14 maart zal de eerste boom van het Voedselbos geplant worden, desnoods op de Natuurspeelplaats. Straks in het Voedselbos kan iedereen zelf een boom planten. Woensdag veertien maart zullen er meerdere activiteiten op de Natuurspeelplaats worden georganiseerd. Er zal uitleg gegeven worden over het Voedselbos en de mobiele houtzagerij zal komen waarvan de opbrengst naar het Voedselbos gaat. De dag erna start de Rabobank Clubkas Campagne en kan iedereen tot 30 maart op het Voedselbos stemmen.

De houtzagerij die eerder planken maakte uit de palen van de Oude Stadsbrug.

Raiffeisen
Kredietcoöperatie is het idee dat ten grondslag ligt aan de Rabobank. Friedrich Wilhelm Raiffeisen kwam eind negentiende eeuw met dat idee om de armoede onder de boerenbevolking te bestrijden: “Mensen helpen zichzelf te helpen”. Vanuit zijn gedachtengoed ondersteunt de Rabobank nog steeds initiatieven. ”Clubs vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land” en ”verenigingen en stichtingen zijn het kloppend hart van de samenleving” aldus de coöperatieve financiële instelling. In de twee laatste weken van maart kan iedereen in Kampen en daarbuiten stemmen in de Clubkas Campagne om het Voedselbos te helpen het kloppend hart te worden van een kloppend Groen Hart.

Vrijwilligers en stagaires hebben een Campagnetrekker gemaakt.

Zie ook:
Hanjo’s Voedselbos mag er komen (nov. 2017)
Volgende stappen op weg naar kloppend Groen Hart (mei 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x