Vanaf heden heeft Brunnepe haar eigen Voedselpark (video)

Vanaf heden heeft Brunnepe haar eigen Voedselpark (video)

Natuur, Nieuws, Video 0 Comment

’De groene Brunneper’ informeel geopend door parkwacht Robert

Het leek één groot kinderfeest maar volwassen beleefden net zo goed plezier. De opening van het Brunneper Voedselpark werd een gezellig middag voor jong en oud – met live muziek en andere activiteiten. ’De groene Brunneper’, zoals het park heet, vormt een groene oase in de oudste wijk van Kampen. Vele handen hebben de plek gecreëerd en nu mag de natuur het zelf afmaken door te gaan groeien en bloeien.

Leander Schinkel zong live tijdens de opening van het Brunneper voedselpark.

Zoek de thema’s
Woensdagmiddag 1 mei 2019 rond de klok van twee uur riep Robert de Reu het voedselpark officieel tot geopend uit. De activiteiten waren al van start gegaan zoals zang en gitaarspel van Leander Schinkel. Onder een tentafdak was koffie, thee en limonade verkrijgbaar. En zelfgemaakte cake door de vriendin van Robert in soms verrassende smaken. Daarnaast zat Wim Visscher die fraai kinderen portretteerde. Op een andere plaats waren hangmatten tussen een groepje bomen gehangen, één van de plekken die in een hete zomer verkoeling kunnen verschaffen.
Door het park heen zijn onopvallend thema’s verwerkt, zoals de stenentuin, het speelhoekje met kindertuintjes en de kruidenspiraal. Deze vormt, bij binnenkomst, het oog van het Voedselpark. Een grote ruimte is gereserveerd voor het voedselbos dat nu tot bloei mag komen. Alles is ingezaaid en op diverse manieren streeft Robert permacultuur na. Bovendien schetst hij gedreven hoe de natuur werkt: ”Waar op de ene plek brandnetels zure grond neutraliseren, daar zorgen elders andere planten juist voor een verrijking van verschraalde grond.”

Wim Visscher portretteerde aanwezige kinderen.

Plannen op stapel
Wethouder Holtland was aanwezig maar werd dit keer vrijgesteld van een officiële openingshandeling. Samen met andere bestuurders en betrokkenen had hij in november het startsein gegeven voor de aanleg (zie onderaan) waar veel sponsoren, vrijwilligers en leerlingen in het groen aan hebben meegewerkt. De speeltuin die grenst aan het park, wordt omgevormd tot een natuurspeelplaats en zelfs de strook grond naast het park is onder het beheer van Robert komen te vallen. Hij hoopt daar weer een oude boomgaard te realiseren, zoals veel Kampenaren het gebied van oudsher kennen.
De gemeente werkt van harte mee en heeft voor het hele gebied een visie in ontwikkeling. Gera Baas volgt het allemaal op de voet. Als ’Gera in het groen’ legt ze op Facebook de natuur in, en de ontwikkelingen van, het Voedselpark in tekeningen vast, zoals deze middag diverse aanwezigen werden geschetst. Later zal ze aan Kamper Nieuws uitgebreid verslag doen van haar getekende en geschilderde verslaglegging. “Super leuk,” vond ze de geslaagde middag en ze betreurt dat “het park niet elke week een keertje geopend kan worden.”

De entree tot Voedselpark 'De groene Brunneper'.

Zie ook:
Voedselpark van start en bomen geplant (video)
’De groene Brunneper’ presenteert plan aan gemeente KampenSubscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x