Vier maanden na opening eerste onderhoud parkeerdek Noordweg

Vier maanden na opening eerste onderhoud parkeerdek Noordweg

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Voegmateriaal in plafond laat los en wordt verwijderd

Het hoofdpijndossier ”Parkeergarage Buitenhaven” is nog niet ten einde. Ruim vier maanden na de feestelijke opening, ondanks een beruchte voorgeschiedenis, kwam er vorige week materiaal uit het plafond naar beneden. Bouwbedrijf Hegeman kan (nog) geen oorzaak aangeven. Woensdag tot en met vrijdag wordt het voegmateriaal tussen de betonbalken verwijderd.

Betongruis
Na een eerste melding van losgeraakt voegmateriaal twee weken geleden, zette de gemeente het gebied rondom de betreffende voeg af. Vorige week kwam er een nieuwe melding waarop de aannemer een dag later opnieuw inspectie uitvoerde. Vervolgens zijn onder alle voegen in het middengebied van de onderste parkeerlaag latten aangebracht in afwachting van de oorzaak en structurele oplossing.
De aannemer uit Nijverdal heeft de zaak in onderzoek. Volgens de gemeente, die eigenaar is van het parkeerdek, is de (constructieve) veiligheid ”niet in het geding”. De stukken betongruis vielen tussen de geparkeerde auto’s en het materiaal ”betreft een esthetische oplossing”. De scheurvorming op het bovendek wordt toegeschreven aan de werking van het beton. Of de scheuren binnen de ”normaal acceptabele toleranties” blijven, onderzoekt de gemeente ”zo snel mogelijk” samen met Hegeman Bouw & Infra B.V..

De onderste laag van het parkeerdek aan de Noordweg.

Onderhoud
Het voegmateriaal tussen de betonbalken in het middengebied van de parkeergarage wordt woensdag 9 mei tot en met uiterlijk vrijdag 11 mei verwijderd, volgens de gemeente in een persbericht. Omdat beton werkt en niet flexibel is, zit er ruimte tussen de betonbalken van het plafond. Behalve de oorzaak wordt ook onderzocht door de aannemer hoe de voegen wel te dichten.
Wethouder Meijering betreurt de situatie en geeft aan dat je dit niet mag verwachten bij een vier maanden geleden geopend gloednieuw bouwwerk. Tijdens het verwijderen van het voegmateriaal blijft het parkeerdek open en in gebruik. De werkruimte zal worden afgezet met hekken en linten.

Prikje
Middels aankondigingen bij de parkeervakken worden gebruikers van het parkeerdek geattendeerd op de werkzaamheden. Volgens cartoonist Prikje stonden de verkeersborden ’vallend gruis’ al klaar. Sommigen noemen het gebeuren een storm in een glas water en anderen beginnen over een nieuwe Kamper Ui. Voor zover het parkeerdek dat al niet is.

Prikje denkt er het zijne van.

Zie ook:
Voorproefje KiOK tijdens opening parkeergarage Buitenhaven (video)
Ondanks kritiek en kosten plannen vervolg bouw parkeerdek

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x