Blinkend nieuwe bus voor Kamper Rode Kruis

Blinkend nieuwe bus voor Kamper Rode Kruis

Nieuws 0 Comment

Officiële contactsleuteloverdracht bij Pouw Kampen

Zoals veel vertraagd wordt door de coronacrisis, zo moest het Rode Kruis afdeling Kampen-IJsselmuiden ook even geduld hebben voor haar nieuwe bus kwam. Maar blinkend en wel is de Volkswagen Crafter gisteren overgedragen aan de vrijwilligers van het Kamper Rode Kruis. De Mercedes Sprinter krijgt na vijftien jaar een tweede leven in Ens.

Overdracht
Juist toen de bus de fabriek uit zou rollen, brak de coronacrisis uit waarna het Rode Kruis afdeling Kampen-IJsselmuiden nog even geduld moest opbrengen. Maar tegelijk vervielen ook alle evenementen, waarbij de vrijwilligers van het Rode Kruis vaak aanwezig zijn. De Mercedes Sprinter begon na vijftien jaar toch wel op te raken waarop besloten werd om een nieuwe bus aan te schaffen.
Na vijftien jaar sparen kon de afdeling dit uit eigen middelen bekostigen en Pouw Kampen gaf de organisatie een ”mooie korting”. De aanwezigheid van deze merkgarage in Kampen en de degelijkheid van het merk, gaf de doorslag om een Volkswagen Crafter aan te schaffen. Wethouder Holtland overhandigde bij Pouw Kampen de contactsleutel aan bestuurslid Wim Fidder (zie Twitter).
De Mercedes Sprinter krijgt een tweede leven bij het hospice in Ens waarvoor het Rode Kruis veel rijdt. Voor de prijs die de dealer bood, heeft het hospice de Sprinter overgekocht.

De nieuwe bus van afdeling Kampen-IJsselmuiden van het Rode Kruis.

Gebruik
Al voor dit officiële moment keken de vrijwilligers nieuwsgierig in de bus en werden al suggesties geopperd voor de inrichting. En natuurlijk klonk het: „Ben benieuwd hoe die rijdt”. Bij evenementen dient de bus als behandelcentrum en voor het vervoer van vrijwilligers en mensen die in een rolstoel zitten of liggend vervoerd moeten worden. Daarvoor is de brancard meegegaan naar de nieuwe bus.
Naast een oranje zwaailicht heeft de Volkswagen Crafter ook een blauw zwaailicht en sirene maar dat mag alleen gebruikt worden met toestemming van de politie. De Crafter is een meter korter dan de Sprinter wat voor de chauffeur wel zo prettig is. De inrichting is verzorgd door de Tribus Group in Utrecht waarna de bus gekeurd is. Sjoerd van der Woude was namens Tribus aanwezig.
De aanwezige vrijwilligers bewonderden de bus die naast de EHBO-functionaliteit voor het Rode Kruis afdeling Kampen-IJsselmuiden kan dienen als heus visitekaartje.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x