Voorbereidingen gestart voor gesprek ”met de samenleving” over koopzondag

Voorbereidingen gestart voor gesprek ”met de samenleving” over koopzondag

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

Begeleiders vastgesteld – gemeenteraad besluit op 4 juli

Nadat de gemeenteraad in november instemde met het raadsvoorstel voor een ”gesprek met de samenleving over de vraag of supermarkten open mogen op zondag”, is er een werkgroep aan de slag gegaan om dat voor te bereiden. De begeleidingscommissie is vastgesteld en de vijf gevraagde leden hebben positief gereageerd. De commissie gaat om de tafel met de werkgroep en daarna aan de slag. Donderdag 4 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de openstelling van supermarkten op zondag.

Initiatiefraadsvoorstel
Voor de raadsvergadering van 1 november 2018 hadden de fracties van GL, GBK, CU en CDA een raadsvoorstel ingediend om ”In te stemmen met het proces om te komen tot besluitvorming over het al dan niet openstellen van supermarkten op zondag”.
Die opening was geboden in het coalitieprogeramma met de opmerking “over de openstelling van supermarkten op de zondag kan een nader besluit worden genomen. Zo’n besluit verdient eerder een zorgvuldig en open gesprek dan een eenvoudig besluit van een raadsmeerderheid of vastlegging in een coalitieakkoord”. Het voorstel werd aangenomen en er werd geld voor vrijgemaakt uit het raadsbudget.

Begeleidingscommissie
Halverwege november hebben zes raadsfracties aangegeven vertegenwoordigers te willen leveren voor een werkgroep om het “gesprek met de samenleving” voor te bereiden. De werkgroep heeft zich onder andere beziggehouden met het verduidelijken van de opdracht, het voordragen van begeleiders voor de commissie en het benaderen van deze personen.
Nieke Jansen, voorzitter van de raadswerkgroep, heeft de eerste vijf voorgedragen personen benaderd. Allen willen zitting nemen en daarmee is de commissie meteen compleet. De werkgroep is hier blij mee en volgens Jansen zijn het “vijf zeer geschikte mensen om dit proces te begeleiden”. Het gaat om Ann Alice van de Weerd, Arend Runia, Jenneke Palland, Klaas van der Kamp en Michael Bres (in alfabetische volgorde).

Winkelcentrum Hanzewijk

Vervolg
Volgens de raadswerkgroep “hebben allen hun sporen verdiend in de (Kamper) samenleving en worden ze prima in staat geacht om het gesprek met de samenleving in goede banen te leiden”. Het is de bedoeling dat straks iedere inwoner, die dat wil, zijn of haar mening kan geven.
De begeleidingscommissie en de raadswerkgroep moeten nog een datum vaststellen voor een gezamenlijke bijeenkomst en daarna gaat de commissie aan de slag. Zij krijgt hierbij ondersteuning van de raadsgriffie.
De gemeente heeft met bovenstaande informatie geantwoord op een vraag via Facebook van het burgerinitiatief ‘Kampen op zondag’ naar de voortgang van de gespreksvoorbereidingen. Het antwoord kwam na amper een etmaal.

Zie ook:
”Laat supermarkten voor december 2018 op zondag open gaan”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x