Eerste auto voor Hanzedagen weggesleept

Eerste auto voor Hanzedagen weggesleept

Hanze, Nieuws 0 Comment

Laatste voorbereidingen zetten binnenstad op zijn kop (video)

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan barsten de Hanzedagen los. In de binnenstad en het Stadspark zijn de voorbereidingen goed merkbaar. De eerste auto is al weggesleept en bewoners zoeken een andere plek voor hun heilige koe. Op Facebook vragen meiden, die in de horeca werken, zich af of ze nog wel bij hun werk kunnen komen.

Maandag is op meerdere plekken in de (binnen)stad begonnen met de opbouw van podia en het vrij maken van de straten. Binnenstadbewoners zijn vooraf geïnformeerd en vorige week heeft burgemeester Koelewijn hun begrip gevraagd voor de situatie. In een videoboodschap (zie onderaan) geeft hij aan dat het ”misschien mag helpen dat dit feest eenmalig is.” Hij eindigt echter met de hoop dat, naast de bezoekers, ook de (binnenstad)bewoners straks zullen zeggen: ”Wat mij betreft worden de dagen volgend jaar weer hier gehouden.” Daarmee wil hij benadrukken hoe bijzonder de Internationale Hanzedagen zijn.

  StadsparkIJsselkade (Van Heutszplein)

 

 

 

 

Full Colour Festival
Afgelopen woensdag werd al begonnen met het terrein voor het Full Colour Festival gereed te maken terwijl verderop een klein takelspektakel plaats vond voor het ’Scheepje op houten golven’ (zie onderaan). Nu is het podium geplaatst in het weiland terwijl aan de IJsselkade een drijvend podium in het water wordt opgebouwd. Aan het begin van de IJsselkade benedenstrooms is een mooi informatieloket geplaatst dat vooralsnog niet internationaal oogt. In de 3e Ebbingestraat wordt het terrein voor het ridderspektakel afgezet en zo zal er deze week hard doorgewerkt worden totdat donderdagavond om acht uur de Internationale Hanzedagen 2017 van start gaan met een spectaculaire opening op het Van Heutszplein.

IJsselkade (benedenstrooms)Cellebroederspoort

 

 

 

 

Hanzevloot
Scheepvaart speelde een cruciale rol binnen het Hanzeverbond. Daarom komen alle schepen donderdagmiddag de stad gezamenlijk groeten. Bezoekende schepen van buiten, waaronder de Lisa von Lübeck en de Wissemara, en alles wat in Kampen vaart, waaronder de Bruine Vloot, zullen zich rond drie uur verzamelen bij de Loswal en vertrekken richting binnenstad. De Kamper Kogge zal ze tegemoet varen bij wijze van welkom. Aan de Hanzevloot (Sail-in, Einlaufparade) doen ook de Jannes van Campen en ’t Kamperschuitje mee. Zij bieden de mogelijkheid om mee te varen na aanmelding.

Kamper stadsfront

Stadswandelingen
Naast het officiële programma met tal van grote activiteiten, vindt er ook op kleinere schaal heel veel plaats. In lege winkelpanden is aan Hanzesteden gevraagd pop-up musea in te richten en in de Lutherse kerk aan de Burgwal is bijzondere beeld- en geluidskunst te bewonderen. In de Bovenkerk kunnen bezoekers onder andere een virtuele stadswandeling maken door de ‘Hangende Hanzestad’. Voor fysieke stadswandelingen kan men dagelijks mee met cultuurZIEN. Misschien kan hierbij zich de eigenaar aansluiten die tot wandelen werd gedwongen nadat zijn auto als eerste voor de Hanzedagen is weggesleept.

Wegsleepregeling

Zie ook:
Scheepje op houten golven bereikt bestemming (video)
Vrees voor keuzestress tijdens Hanzedagen
Festivalmagazine (download – 20Mb)
Plattegrond en programmablokken (download – 1Mb)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x