Voorleestalent komt boven drijven bij ’Het Visnet’

Voorleestalent komt boven drijven bij ’Het Visnet’

Nieuws 0 Comment

Bovenbouw ijvert in voordracht en directeur neemt afscheid

De laatste weken voor de zomervakantie was er veel te doen bij de School met de Bijbel in Grafhorst. Voor de bovenbouw van ’Het Visnet’ werd een voorleeswedstrijd georganiseerd die Mathijs de Kruijff uit groep 8 overtuigend won. Een kleine week later brak weer een levendige middag aan met het afscheid van drie medewerkers die vertrekken, te weten twee juffen en directeur Erik van Rees.

Voorleeskampioen
In de voorrondes van de voorleeswedstrijd hadden de groepen 6, 7 en 8 ieder twee voorleeskampioenen gekozen. In de finale op 5 juli namen ze het tegen elkaar op in de overblijfruimte te midden van publiek en spandoeken. De jury bestond uit Petra Koers (leerkracht), Joost Eikelenboom (leerling uit groep 8) en Johan Leeflang (ouder en kinderboekenschrijver).

Alle zes kandidaten lazen met overtuiging waarbij de één meer lette op uitspraak en intonatie dan de ander. Die intonatie was één van de sterke punten van de uiteindelijke winnaar Mathijs die ook af en toe opkeek naar het publiek. Juf Herma had de gezellige middag goed georganiseerd.

Tijdens de voorleeswedstrijd worden de kandidaten aangemoedigd.

Afscheid
Om de vakantie in te luiden en drie onderwijskrachten uit te zwaaien, was er afgelopen donderdag een feestelijke middag georganiseerd bij ’Het Visnet’. Springkussens, speciaal geschreven liederen en ouders die langs kwamen, zorgden voor een drukte van belang. Van der Weerd B.V. kwam met de mobiele patatkraam die ze ook op hun Open Dag hadden staan (zie onderaan).

Eén juf die vertrekt, wordt teamleider in Genemuiden en de ander gaat naar het speciaal basisonderwijs in Zwolle. Directeur Erik van Rees vertrekt naar Roosendaal om dichter bij zijn familie in Ridderkerk te wonen. Hij gaat aan de slag op een (van oorsprong) Rooms-Katholieke basisschool.

Van Rees beseft het cultuurverschil maar ze verwelkomen hem in West-Brabant als iemand die ”vanuit een duidelijke identiteit weet te handelen”. Voorlopig wordt hij opgevolgd door een interimdirecteur en de zoektocht gaat voort. Na de vakantie.

Twee juffen en meneer Van Rees worden in de bloemetjes gezet.

Zie ook:
Meneer van Rees leest voor
’Het Visnet’ in Grafhorst onthult nieuw logo
Groot feest bij Van der Weerd in Grafhorst (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x