Voorproefje KiOK tijdens opening parkeergarage Buitenhaven (video)

Voorproefje KiOK tijdens opening parkeergarage Buitenhaven (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Wethouder en bewoner parkeren eerste auto op parkeerdek

Tijdens de officiële opening van het parkeerdek aan de Noordweg werden de toespraken afgewisseld door optredens van de Jantjes. Daarmee kenden deze zangers en dansers (m/v) van Ventura een mooie generale repetie voor Kerst in Oud Kampen. De toespraken zelf werden kort gehouden. Aan wethouder Meijering was de eer om als eerste zijn auto te parkeren. Dit deed hij samen met een buurtbewoner die gepast de eer te beurt viel.

Eén van de optreden van de Jantjes (Ventura) bij de parkeerdekopening.

Feestje
Er was een feestelijk gebeuren georganiseerd rond de opening van de parkeergarage Buitenhaven, zoals het tweelaagsdek officieel heet. Projectleider Hans Schottert was aangenaam verrast door de vele aanwezigen evenals de spreker na hem. Schottert kondigde het eerste optreden van de Jantjes aan, die daarna nog enkele keren het grauwe weer deden vergeten.
Ondanks de drukke voorbereidingen voor Kerst in Oud Kampen had er toch nog een groepje van Ventura kans gezien om de opening feestelijk op te luisteren. Tijdens KiOK zijn de Jantjes ook weer te horen en te zien, naast de vele andere optredens van Ventura verspreid over de binnenstad onderstrooms (zie onderaan).
Het regenachtige weer tijdens de opening herhaalde zich zaterdagmiddag bij de opening van KiOK. Het publiek liet zich er niet door weerhouden en de organisatie schat het aantal bezoekers de eerste dag op 35.000. Zondagmiddag van 16u tot 21u is de tweede en laatste dag van KiOK. De parkeergarage bij de Buitenhaven is echter al nagenoeg vol.

Wethouder Geert Meijering spreekt de aanwexzigen toe bij de parkeerdekopening.

Bewoners
Wethouder Meijering kwam na het eerste optreden het bovendek oprijden en had een buurtbewoner meegenomen. Na een woord van dank aan Ventura, vatte Meijering de turbulente voorgeschiedenis van de bouw samen met de conclusie dat ”het niet van een leien dakje is gelopen”. Hij dankte de klankbordgroep die na de eerste voorvallen was samengesteld.
De wethouder bleek dhr. Selles meegenomen te hebben wiens vrouw alles goed gevolgd heeft en ”op Brunneper wijze” soms stevige kritiek had gegeven. Ze kon echter ook positief zijn en zeer betreurenswaardig heeft ze de opening niet meer mee mogen maken.
Willem van der Linde, algemeen directeur van Hegeman Bouw & Infra, prees ook de bewoners. Naast koffie en een praatje hadden zij tijdens de hete zomer de werknemers van ijs voorzien. Dat had hij nog niet eerder meegemaakt. Naast de Molenbrug en het Hanzelijnstation heeft Hegeman met het Brunneper parkeerdek opnieuw een project in Kampen afgerond. En opnieuw een entree tot de stad. Om bij de woorden van Geert Meijering te blijven: een bijzondere entree.

Zie ook:
Parkeergarage Buitenhaven geopend (gedicht)
Kerst in Oud Kampen 2018 wordt groots en theatraal (video)
Tijdens vakantie openstelling Noordweg (juli 2018)
Zonder noodzaak blijft Noordweg afgesloten (De Naald)

Het onderdek van parkeergarage Buitenhaven.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x