Alternatief idee gelanceerd voor vrachtvervoer binnenstad Kampen

Alternatief idee gelanceerd voor vrachtvervoer binnenstad Kampen

Nieuws 0 Comment

Ondernemers kunnen elektrische vrachtfiets proberen en met korting kopen

Verkeer en vervoer in de binnenstad van Kampen blijft een hoofdpijndossier. De Oudestraat is in principe autovrij maar vooral ’s morgens kan het daar drukker zijn dan op de Europa Allee. Winkels en horeca moeten tenslotte bevoorraad worden. Het programma Beter Benutten in de regio Zwolle-Kampen komt nu met een alternatief voor de vrachtwagen: de vrachtfiets. In andere steden is die al ingeburgerd.

Beter Benutten
De vrachtfietsactie is een samenwerking tussen Beter Benutten en enkele aanbieders van vrachtfietsen. Het programma Beter Benutten wil met ideeën en maatregelen de bestaande infrastructuur beter benutten en zo ook in onze regio. Het is een gezamenlijk initiatief van het regionale bedrijfsleven, provincie Overijssel, gemeenten Zwolle en Kampen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Binnen het programma worden er bijeenkomsten georganiseerd over duurzame mobiliteit en over onderwerpen als Talking Traffic en Big Data. Het efficiënt inregelen van een verkeerslichtinstallatie is een klein voorbeeld dat verkeersdeelnemers meteen raakt.

Bij de Stadsbrug wordt gewacht voor een stoplicht dat niet brandt.

Kamper ondernemers
Ondernemers uit Kampen die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken vervoeren door de Kamper binnenstad kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. Als het transportmiddel bevalt, krijgt de ondernemer €1000 korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. De subsidieregeling geldt voor maximaal tien fietsen in de regio Zwolle-Kampen en loopt uiterlijk tot juni 2018. Ondernemers kunnen zich tot eind januari 2018 aanmelden via het online formulier onderaan op www.vrachtfietsactie.nl. In Zwolle doet Scholten Fietsgoed mee en andere deelnemende aanbieders (Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike) worden op genoemde website beschreven.

PostNL gebruikt in Amsterdam vrachtfietsen.

Voordelen
Een elektrische vrachtfiets is milieuvriendelijk en goedkoper in gebruik. Bovendien komt een vrachtfiets op plekken waar je met de auto soms niet kunt komen. De meeste goederen die in en uit de stad gebracht worden, kunnen in principe met een vrachtfiets vervoerd worden en de vrachtfiets is minstens zo snel ter plekke als een bestelwagen. In Amsterdam is PostNL dit jaar overgestapt op vrachtfietsen voor de zakelijke post, pakketten in de avonduren en het legen van brievenbussen. Albert Heijn startte vorig jaar in Amsterdam een proef met elektrische bakfietsen voor haar bezorgservice. In 2010 schakelde TNT Express in Brussel al over op elektrische vrachtfietsen. Voor de Oudestraat en aangrenzende winkelstraten geldt nog één obstakel: Er zal ontheffing aangevraagd moeten worden om te mogen fietsen door de winkelstraat.

Albert Heijn bezorgt in Amsterdam met een elektrische vrachtfiets.

Zie ook:
Vrachtfietsactie (Beter Benutten)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x