Twee vrijwilligersprijzen uitgereikt dit jaar

Twee vrijwilligersprijzen uitgereikt dit jaar

Gemeente, Kamper Kracht, Nieuws, Sport 0 Comment

Klussers AV Isala ’96 en Gerrit de Groot uit ’s-Heerenbroek geëerd door gemeente Kampen

Op de Nationale Vrijwilligersdag worden door het hele land vrijwilligers in het zonnetje gezet. In Kampen gebeurde dat op 7 december door het bekendmaken van de winnaars van de Vrijwilligersprijzen. Meteen na de bekendmaking via digitale weg ging wethouder Jan Peter van der Sluis op pad om de prijzen uit te reiken aan de onderhoudsploeg van AV Isala ’96 bij het sportpark in Hagenbroek en aan Gerrit de Groot in ’s-Heerenbroek.

Opgesplitst
De vrijwilligersprijs wordt al 29 jaar uitgereikt door gemeente Kampen om de inzet van de vrijwilligers, en het belang daarvan voor de samenleving, te onderstrepen en te waarderen. Op verzoek van Van der Sluis is de prijs dit jaar opgesplitst in twee categorieën: individu en groep. Hij vond het in voorgaande jaren ”appels met peren vergelijken”. Het geldbedrag van €500 is opgesplitst in €200 voor de individuele winnaar en €500 voor de groepswinnaar. Daarnaast krijgen ze een grote wisselbokaal die gemaakt is door houtkunstenaar Dolf Schinkel.

Genomineerden
Uit de 37 aanmeldingen dit jaar waren voor de individuele prijs Henk Warnar , Klasina van Egmond en Gerrit de Groot genomineerd. Warnar doet al veertig jaar vrijwilligerswerk bij watersportvereniging De Riette en is dagelijks bij de haven te vinden voor klussen. Van Egmond is al jarenlang de drijvende kracht achter de activiteiten in en rond speeltuin Akelei. Ze is ook betrokken bij de organisatie van het Sinterklaashuis (zie onderaan) en de Stadscamping. De Groot is volop actief in het maatschappelijk leven van ’s-Heerenbroek, onder meer als penningmeester van De Kandelaar en scriba (secretaris) van de Gereformeerde Kerk.
Voor de groepsprijs waren De vrijwilligers van Tafeltje-dek-je uit Zalk, die al zo’n dertig jaar eten brengen bij mensen die zelf niet (meer) kunnen koken, genomineerd als ook de onderhoudsploeg van atletiekvereniging Isala ’96, die elke week een klus aanpakken, en de groep vrijwilligers van Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden.

Wethouder Van der Sluis reikt de Vrijwilligersprijs uit aan de groepswinnaar van AV Isala '96.

Prijswinnaars
Rechtstreeks via internet werden vrijdagmiddag om drie uur de prijswinnaars bekend gemaakt: Gerrit de Groot en de klussers van AV Isala ’96. Wethouder Jan Pater van der Sluis toog daarop naar ’s-Heerenbroek om een zeer verraste Gerrit de Groot te feliciteren. Voor tal van verenigingen in het dorp zet hij zich in. Met het uitbreken van de coronacrisis deed hij er nog ene schepje bovenop door coronaverantwoorde activiteiten te organiseren. Het was nog de vraag of de grote bokaal wel op de schouw zou passen.
’s Avonds toog Van der Sluis naar het clubhuis van AV Isala ’96 waar taart klaar stond voor de vrijwilligers van de onderhoudsploeg. Zij zeten zich wekelijks in voor allerhande klussen in het clubgebouw en het sportpark daaromheen. Tussen de vrijwilligers bevinden zich veel oud-atleten en een enkeling zet zich nog in als trainer voor bijvoorbeeld de loopgroep senioren.
De Groot was blij en trots. Hij gaf naar de wethouder aan dat de prijs ”een extra motivatie is om door te gaan.” Die stemming heerste er ook op het sportpark.

Zie ook:
Sinterklaas verrast door vele aangeboden rustpunten
Stichting Moeke wint Vrijwilligersprijs 2019
Nieuw initiatief om vrijwilligers te werven (video – 2019)
Exclusieve Hanzestadtas voor Kamper zorgvrijwilligers (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x