Bijbel gelezen van kaft tot kaft

Bijbel gelezen van kaft tot kaft

Kerk, Nieuws 0 Comment

Vrijzinnigen sluiten leesserie af over ”boeiende en bizarre” Bijbelverhalen

Een ”grote groep mensen” van diverse kerkelijke achtergronden heeft de afgelopen twee jaar de Bijbel van kaft tot kaft gelezen. En dat smaakte naar meer. Daarom startte de Vrijzinnigen in september met de serie ‘De Bijbel: boeiend en bizar’. Deze maand wordt de serie afgesloten. Maandag 15 april wordt de betekenis en boodschap onderzocht van het verhaal waarin Jezus over het water loopt.

Boeiend en bizar
De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder stelt op haar zevende en laatste avond het ”boeiende maar misschien ook wel bizarre” Bijbelgedeelte centraal waarin Jezus over het water loopt. ”Het verhaal komt maar liefst drie keer in de Bijbel voor en wordt voorafgegaan door de wonderbare spijziging,” vertelt Anneke van der Velde die de bijeenkomsten in de Levensbron aan de Vloeddijk leidt.
In de samenkomsten ”onderzoeken we wat dit verhaal ons wil zeggen in onze tijd en welke boodschap de evangelisten erin hebben gelegd,” aldus de voorgangster. Als eerste verhaal werd in september de Jakobsladder uit Genesis onder de loep gelegd en later kwam onder andere Marcus 5:21-43 ter sprake over het dochtertje van Jairus.
Onderliggend handvat is het hoofdstuk uit het boek van Piet Schelling met de titel ’Vreemd en bizar. Lastige Bijbelverhalen’.

Open en zoekend
”De vragen komen aan de orde in een open, zoekend en eerlijk gesprek,” vertelt Van der Velde die in De Brug een briefwisseling voert met haar dochters over het geloof (zie onderaan). ”Ook lezen we weer een gedeelte uit ‘Wat zegt de Bijbel in Gods naam’ van C.H. Labuschagne.” De vragen komen aan de orde in een open, zoekend en eerlijk gesprek aldus de Vrijzinnigen.
De afsluitende bijeenkomst op maandag 15 april om 19u30 is vrij toegankelijk waarbij alleen een Euro wordt gevraagd voor koffie en thee. Van der Velde stelt aanmelding vooraf wel op prijs via e-mail (veld5834@planet.nl). Daarmee kan ze ”voorbereidend leesvoer” toezenden.
Deelname aan de serie ‘’Bijbel in twee jaar’ of voorgaande bijeenkomsten is niet noodzakelijk om mee te praten. Voor de Vrijzinnigen zit de kracht in ”de grote verscheidenheid van gedachten, de ruimte en het respect voor het op eigen wijze geloven en denken.”

Er bestaan vele vertalingen en uitgaves van de Bijbel.

Zie ook:
Briefwisseling ’Ik geloof het wel’ (De Brug)
Vrijzinnige gemeente viert zondag ’Anders’

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top