Burgemeester voetbalt mee met IJVV OldStars (video)

Burgemeester voetbalt mee met IJVV OldStars (video)

Nieuws, Sport, Video 0 Comment

Training voor Walking Football – nieuwe trend voetbal 60+

Voetbalvereniging IJVV uit IJsselmuiden heeft de nieuwste voetbalvariant opgepikt, welke gericht is op 60-plussers. Walking Football maakt voor die leeftijdsgroep voetbal laagdrempelig en toegankelijk. Enkele jaren geleden richtte IJVV een team OldStars op. Onder die naam worden, onder aanvoering van de KNVB, in het hele land teams gestart. Onder de deelnemers aan de clinic bevond zich ook de Kamper burgemeester Bort Koelewijn.

Clinic Walking Football
In deze week dat de Avondvierdaagse wordt gelopen, vinden er geen Boemerang Clinics plaats (zie onderaan). Dat bood Stichting Welzijn de gelegenheid om een andere clinic op het Cruyff Court in Brunnepe te organiseren. Zij was benaderd door IJVV om Walking Football onder de aandacht te brengen.
De clinic Walking Football kan voor deelnemers tevens de start zijn van een training voor vier september. Die woensdagmiddag organiseert IJVV in haar sportpark ‘’De Uithoek’ in IJsselmuiden een Walking Football Toernooi.
Tijdens de clinic in Brunnepe vertelde Patrick Mookus hoe belangrijk beweging is, te meer bij ouder worden en daarvoor biedt Walking Football een uitkomst. Mookus heeft kort geleden na een metamorfose zijn fysiopraktijk in de Noorderkerk gevestigd (zie onderaan). Na afloop was er koffie, thee en fris in Reyersdam want het plezier en de sociale contacten bij Walking Football zijn minstens zo belangrijk.

De clinic Walking Football werd gehouden op het Cruyff Court in Brunnepe

Spelregels Walking Football
Op de website van de KNVB is uitgebreide informatie beschikbaar over Walking Football, inclusief een starterspakket en de aangepaste spelregels. Zo is rennen niet toegestaan evenmin als een sliding. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en de regel voor buitenspel kent Walking Football niet.
In een reportage van RTV Dordrecht (zie onderaan) wordt verslag gedaan van een initiatief van FC Dordrecht zoals IJVV IJsselmuiden dat ook heeft genomen. Tevens worden in de reportage partners geschetst vergelijkbaar met Welzijn Kampen en gemeente Kampen, die beiden Walking Football van harte ondersteunen.
Het feit dat gemeente Kampen de sport ondersteunt, heeft burgemeester Koelewijn geweten. Hij heeft voor het laatst gevoetbald in zijn vorige residentie Spakenburg. De training was ”bijzonder pittig” vond Koelewijn ofschoon het niet aan zijn conditie lag. De sportieve burgervader probeert dagelijks te hardlopen. Voor het Walking Football Toernooi in september kan hij echter nog wel een paar trainingen gebruiken. Wie doet er mee?

Burgemeester Bort Koelewijn zet zijn beste beentje voor

Zie ook:
Zonnige aftrap Boemerang clinics op Cruyff Court (video)
Geslaagde metamorfose Noorderkerk door Mookus (video)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x