Kampen Inclusief sluit week af met stadswandeling voor iedereen

Kampen Inclusief sluit week af met stadswandeling voor iedereen

Nieuws 0 Comment

Activiteiten en aandacht voor inclusieve samenleving vervolgen

De Week van de Toegankelijkheid loopt vandaag ten einde. Voor inwoners met èn zonder beperking worden er vandaag twee stadswandelingen georganiseerd. Toegankelijkheid staat daarbij centraal. Bij proeverij en ondernemers onderweg zal daar speciaal op gelet worden. Wethouder Van der Sloot gaf het startsein en liep daarna ook mee met de speciale Ambachtelijke route.

Wethouder Inclusie
In Kampen zet de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning zich in voor een inclusieve samenleving. Iedereen moet mee kunnen doen, ongeacht eventuele beperking of chronische ziekte. Meerdere afgevaardigden van de MO Raad, zowel bestuurders als ondernemers, waren vanochtend aanwezig in de Stadskazerne. ”Afgelopen week heeft de gemeente de agenda Inclusie vastgesteld,” vertelde wethouder Van der Sloot bij de opening van de Dag van de Inclusie ter afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid. ”Vooral in een historische (binnen)stad als Kampen, is toegankelijkheid een uitdaging,” zei de wethouder die aangaf dat er nog meer activiteiten volgen. Ook binnen het stadhuis wordt nagedacht over toegankelijkheid. ”We streven ook bij de ambtenaren bewustwording na,” zei Irma van der Sloot die eerder deze week door Bort Koelewijn met een knipoog ”wethouder Inclusie” werd genoemd.

Het gezelschap verzamelt zich bij de Stadskazerne voor de wandeling van Kampen Inclusief.

Ambachtelijke Route
Het Cluster Mensen met een Beperking heeft de Ambachtelijke Route van vandaag georganiseerd en ervaren stadsgidsen werken belangeloos mee. Onderweg zullen er proeverijen zijn en demonstraties van ondernemers. Daarbij wordt de toegankelijkheid centraal gesteld. Eerder ging binnenstadondernemer Nardus Koster in een rolstoel op pad met Kamper Nieuws om de toegankelijkheid van de Oudestraat en haar winkels te beproeven (zie onderaan).
Om half elf en om half twee start de Ambachtelijke Route bij de Stadskazerne waaraan mensen met èn zonder beperking gratis kunnen deelnemen. Maar dergelijke initiatieven zouden niet speciaal of eenmalig nodig moeten zijn. Om twee uur organiseert cultuurZIEN een (betaalde) stadswandeling in de Hof van Breda (zie onderaan). Vanzelfsprekend zijn daar ook mensen met een beperking welkom. Iedereen moet mee kunnen doen en Ferry Maas was daar vanochtend positief over. Haar blindengeleidestok helpt haar en daarmee, zei ze, ”sjouw ik gerust de hele stad door”.

Zie ook:
Een dag in een rolstoel met Nardus Koster
Themawandeling over Kamper vrouwen en studenten

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top