Wandelvrouw ontdekt Kampen

Wandelvrouw ontdekt Kampen

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Kamper stadsfront siert omslag ’Wandelen in Overijssel’

Het jaar 2018 loopt op zijn laatste benen. Daarmee eindigt het wandelambassadeurschap van Bregje Schipper voor 2018. De Wandelvrouw is enthousiast over Overijssel als wandelprovincie en komt in mei terug. De Hanzetocht in Kampen vindt ze een ”leuk idee” en heeft ze met manlief gelopen. Bij de keuze voor de mooiste wandelingen in Overijssel vraagt ze hulp. Bij haar ”voorselectie” zit ook de Kamper Hanzestadswandeling.

Wandelvrouw
In het najaar van 2015 startte Wandelvrouw haar blog om haar ervaringen met anderen te delen. Op diverse social media geeft ze wandeltips en andere wandelinformatie. Wandelvrouw is ”gegrepen door het wandelen”. Ze is ervan overtuigd ”dat lopen goed is voor lichaam en geest en geweldige ervaringen biedt”. Achter Wandelvrouw gaat Bregje Schipper schuil, getrouwd en woonachtig in Enkhuizen. Ze onderneemt tal van wandelingen in binnen- en buitenland.

Wandelvrouw bij een uitgezette route door Hof Espelo (Landschap Overijssel).

Bekendheid
Wandelvrouw raakt meer en meer bekend. Als wandelambassadeur van Overijssel mocht ze in augustus de opening verrichten van de vijfde editie van de Weerribben-Wieden Wandel3Daagse (WW3D). Natuurlijk wou ze zelf ook meelopen hetgeen resulteerde in een enthousiast verslag op haar website.
Een maand eerder was Wandelvrouw te gast in Hasselt waar een nieuwe wandeling werd geïntroduceerd (zie onderaan). De eerste kilometers van het Christoffelpad liep ze samen met burgemeester Bilder.

Kampen
Vier maal per jaar wordt in Kampen de Hanzetocht georganiseerd (zie onderaan). Wandelvrouw liep de najaarseditie en in haar verslag noemt ze een ”geweldig lief initiatief” dat ze tegenkwam op de dijk: twee luie stoelen en een tafeltje gezellig aangekleed en een bord ‘Neem Plaats’.
Een foto van het Kamper stadsfront achter de IJssel heeft ze gekozen als omslag voor de ”special” op haar website over wandelen in Overijssel. Ze tipt ”een stadswandeling door één van de mooie Hanzesteden Zwolle, Kampen of Deventer”. Daarnaast gaat ze in op de diverse (natuur)landschappen in Overijssel.

Op de Wallen Route (Wandeling van het jaar 2018) komt Wandelvrouw het Verzetsmonument tegen in Markelo.

Enquête
Komend jaar bezoekt Wandelvrouw elke maand een andere provincie en in mei staat Overijssel op haar agenda. Ze heeft een enquête opgezet (zie onderaan) om haar volgers de mooiste wandelingen van Overijssel te laten kiezen. Tot haar voorselectie van twaalf wandelingen behoort ook de Hanzestadwandeling Kampen van 4,6km. En voor wie denkt ”het is te koud of te nat om te wandelen” heeft ze de nodige tips. Wandelvrouw is niet voor één gat (en pad) te vangen.

Zie ook:
Nieuwe wandeling geïntroduceerd in Hasselt
Lente-editie Hanzetocht doet naam eer aan
Wandelen in Overijssel
Enquête Overijsselse wandelingen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x