Oegandees kinderkoor te gast in Kampen-Zuid

Oegandees kinderkoor te gast in Kampen-Zuid

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Na optreden bij Opwekking weeskinderen Wasoto verwend in en door Kampen

De dienst op zondagmorgen tijdens Opwekking werd opgeluisterd door een kinderkoor uit Oeganda. Afkomstig uit het wezendorp Watoto brachten zij nummers van hun nieuwste CD ”We will go” ten gehore. Rondom het kinderkoor Watoto bestaat een grote, internationale stichting die de door oorlog geteisterde bevolking en vele weeskinderen een nieuwe toekomst wil geven.

Opwekking
Na vijf maanden door Engeland getoerd te hebben, zijn de 21 Oegandese weeskinderen nu een maand in Nederland. Op Eerste Pinksterdag verzorgden ze een optreden tijdens Opwekking. Iedere twee jaar neemt het kinderkoor een CD op. Een wisselend gezelschap gaat hiermee dan de boer op.
Het kinderkoor werd in 1994 opgericht door Gary en Marilyn Skinner. Zij vertrokken in 1982 naar Kampala en inmiddels is Watoto uitgegroeid tot een internationale stichting. Naast de door oorlog geteisterde bevolking van Noord-Oeganda, kijkt Watoto om naar de vele kindsoldaten. Ze helpen hen om weer een normaal bestaan op te bouwen.

Wasoto trad op tijdens de Pinksterconferentie bij Walibi in Flevoland.

Speelpoort
In Kampen zijn de kinderen en hun begeleiders bij een zevental gastgezinnen ondergebracht en werden ze door ondernemend Kampen gastvrij onthaald. Bij Ma Greet werd ze een lunchbuffet aangeboden en daarna mochten ze een ijsje halen bij Marena. De Frietzaak zorgde voor snacks terwijl snackbar Jansen zorgde voor friet. Bottenberg en ’t Bottertje trakteerden de kinderen op vis en de Bastaard op kip met maïs. De Turk uit de Geerstraat kwam met een bakplaat vol lekkers en Hoogstede kwam met fruit (deze opsomming pretendeert niet compleet te zijn – red.).
”Het is ongelooflijk wat we allemaal gesponsord hebben gekregen,” reageert Berber Kip die het initiatief nam een paar jaar geleden en veel buurtgenoten in Kampen-Zuid meekreeg. Overal werden de gulle gevers bedankt met een toegezonden zegenbede.

De kinderen van Wasoto vermaken zich in De Speelpoort.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top