Op zoek naar het mooiste mondkapje van Kampen

Op zoek naar het mooiste mondkapje van Kampen

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Meld je creatieve mondkapje aan voor wedstrijd rondom OV-coronaregel

Sinds deze maand is het verplicht om een mondkapje te dragen in het Openbaar Vervoer in de strijd tegen het coronavirus. Het mag geen medisch kapje zijn en mag zelfs zelf gemaakt zijn. Dat nodigt drukkers en kleermakers uit om met mooie kapjes te komen. Maar er zijn ook creatievelingen die zelf aan de slag gaan. Kamper Nieuws looft samen met Zoetelief een prijs uit voor de twee mooiste Kamper kapjes.

Coronaregel
In de strijd tegen het coronavirus buitelen de (wijzigingen van) maatregelen over ons heen. Er heerst veel onduidelijkheid maar één regel die waarschijnlijk iedereen wel bereikt heeft, is het dragen van een mondkapje in trein, bus en metro. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Het RIVM gaat er vanuit dat zij het coronavirus in veel mindere mate overdragen en ook zelf veel minder snel besmet raken.
Een ander punt waarop het RIVM wijst, is het creëren van schijnveiligheid. Desalniettemin zijn er onder druk van politiek of publieke opinie toch maatregelen doorgevoerd die aanvankelijk met terughoudendheid werden bejegend. Daaronder valt het mondkapje dat niet medisch van aard van mag zijn om die beschikbaar te houden voor de zorg.

Wedstrijd
Het gevolg is dat er aan de mondkapjes weinig eisen worden gesteld. Wel heeft een kleermaker in de Geerstraat tips om een relatief effectief kapje te verkrijgen. Men mag ook zelf een kapje maken en dat resulteert in soms heel creatieve exemplaren. Samen met koffie- en theewinkel Zoetelief in de Geerstraat organiseert Kamper Nieuws een wedstrijd voor het mooiste of creatiefste mondkapje van Kampen.
Iedereen uit Kampen en omstreken mag een foto inzenden naar redactie@KamperNieuws.nl met een korte toelichting wie ‘m precies gemaakt heeft en volgens welk of wiens idee. De dame op de foto hierboven die we vorige week spraken op het station, mag zich melden evenals Sietske op de foto hieronder. Zij maakte samen met haar oma haar mondkapje van een boerenzakdoek.

Sietske toont haar mondkapje op station Kampen.

Jury
De winnaars worden eind deze week bekend gemaakt en zaterdag volgt de prijsuitreiking bij Zoetelief. De jury bestaat uit de voltallige redactie van Kamper Nieuws die een evenwichtige verdeling man-vrouw kent met deels een kunstzinnige inslag. De inzendingen worden met spanning tegemoet gezien!

Zie ook:
Enthousiast (en) ondernemend – Zoetelief
Naamdag kerkheilige St. Corona (video)
Nocoronabankje in Groene Hart Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x