Weggeefschuur heropend op nieuwe locatie

Weggeefschuur heropend op nieuwe locatie

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment 105

Na lang zoeken gaat de Weggeefschuur van start in IJsselmuiden

Twee maanden na sluiting aan de Noordweg in Brunnepe is de Weggeefschuur weer open gegaan. Al langer was de stichting op zoek naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk is die gevonden in een leegstaande school aan de Zandbergstraat in IJsselmuiden. Hier kunnen nu spullen weggegeven worden aan hen die het nodig hebben. De vrijwilligers, op wie het initiatief draait, zijn blij met het nieuwe, ruime en frisse onderkomen.

Veel mensen kwamen af op de heropening van de Weggeefschuur.

Van Brunnepe naar de Zandberg
Eind 2013 begon Debby Klooster de Weggeefschuur achter het huis van haar ouders aan de Noordweg. Toen ze moest stoppen om gezondheidsredenen, wilden de vrijwilligers graag doorgaan. Het viel echter niet mee om een nieuwe plek te vinden die niet veel mocht (kon) kosten. In de wijk Zandberg werd de voormalige basisschool Het Vizier gevonden – met dank aan de inzet van enkele ambtenaren. Achterin IJsselmuiden wordt nu voor tenminste de komende twee jaar het gebouw gehuurd van de gemeente. Die vraagt er niet de hoofdprijs voor en er wordt getracht met de opbrengst van verkoop van lompen en giften de kosten te dekken. Er is al een grote gift binnengekomen van kerkelijke gemeente De Hoeksteen waarvoor de vrijwilligers heel dankbaar zijn.

Voormalige basisschool Het Vizier herbert nu onder andere de Weggeefschuur.

Meerdere gebruikers en hoeken
Het gebouw wordt gedeeld met de peuterspeelzaal van De Regenboog en de Voedselbank, die er volgende week intrekt. Die groep van vrijwilligers zit aan de andere zijde van het gebouw en maakt van een andere ingang gebruik. Bij de Weggeefschuur is er een ruimte waar De Kern haar maandelijkse spreekuur kan houden want dat gaat gewoon door. De Weggeefschuur heeft drie afdelingen ingericht: Kleding en spullen voor volwassen, voor kinderen en een opslagruimte. Het vloeroppervlak van 72m2 aan de Noordweg is tenminste verdubbeld, zo het al niet drie keer groter is geworden, vertelt Greetje Hagenbeuk. Zij heette locoburgemeester Veldhoen welkom die zaterdagmiddag de officiële opening verrichtte.

Samen met vrijwilligers knipt wethouder Veldhoen het lint door waarmee de Weggeefschuur is geopend.

Welkom in de buurt
Veldhoen prees het werk van de vrijwilligers voor de Weggeefschuur. Die voorziet helaas in een behoefte, sprak Veldhoen. Dat bleek overigens niet te gelden voor de Trouwschuur (zie onderaan). Dit initiatief binnen de Weggeefschuur was al slapende en is nu definitief gestopt. Veldhoen suggereerde om bedrijven op het bestaan van de Weggeefschuur te wijzen voor hun overbodige of verouderde spullen. De wijkverbinder van de binnenstad was aanwezig als belangstellende. In de stralende zon memoreerde Gerard Wessels hoe het bij de opening in 2014 wel even anders was geweest. Koud en in een schuur die zelfs nog geen verwarming had. Debby Klooster had echter doorgezet en voor haar was op 6 juli jongstleden de cirkel. Toen sloot ze voor het laatst de schuurdeur in Brunnepe achter zich en later die dag gaf ze de Bruggenbouwersbokaal door. Een maand eerder had ze die gekregen (zie onderaan) voor haar grote inzet. Dat tonen de andere vrijwilligers ook en het resultaat kan bewonderd worden op woensdagmorgen en ’s middags op maandag, woensdag en vrijdag. In de buurt is de Weggeefschuur welkom. Naast de gift van de Hoeksteen kwamen ook al enkele buren op de opening af.

Enkele buurvrouwen van belendende zorgwoningen komen de Weggeefschuur welkom heten.

Zie ook:
Bruggenbouwer van juni: Debby Klooster
Bruidsmode ook beschikbaar bij Weggeefschuur (maart 2016)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top