Rijkswaterstaat bereidt A28 bij Zwolle voor op winter

Rijkswaterstaat bereidt A28 bij Zwolle voor op winter

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Vertraging voor verkeer door asfaltering in oktober en november

Het traject Zwolle-Meppel v.v. op de snelweg A28 wordt in oktober en november aangepakt door Rijkswaterstaat. Asfalteringswerkzaamheden zullen verkeershinder opleveren maar twee van de drie rijstroken blijven beschikbaar. Met het onderhoud wil wegbeheerder Rijkswaterstaat de snelweg in goede conditie brengen voor de winter.

Rijstroken
In beide richtingen tussen Zwolle en Meppel wordt de A28 voorzien van nieuw asfalt. Het dertien kilometer lange traject wordt in verschillende fases aangepakt. Vooral tijdens spitsuur wordt er verkeershinder verwacht. Dan zijn er in beide richtingen slechts twee rijstroken beschikbaar in plaats van drie. Deze rijstroken zullen bovendien versmald en verschoven zijn. De maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 90 km/u en de extra reistijd zal zo’n twintig minuten bedragen.

Verkeersadvies
Meerdere asfaltlagen worden verwijderd en vervangen om de weg in goede conditie te brengen voor de winter en het verkeer veilig te laten doorstromen.
Weggebruikers krijgen het advies tijdens spitsuur het wegvak te vermijden waaraan op dat moment gewerkt wordt. Voor vertrek raadplege men de actuele verkeersinformatie. Pas zo mogelijk reismoment en -wijze aan en calculeer extra reistijd in. Ook luidt het advies om de aanwijzingen op de borden langs de weg te volgen.

Asfalteringswerkzaamheden in oktober en november op de A28 bij Zwolle.

Fases
In totaal zullen de wegwerkzaamheden duren van 7 oktober tot en met 26 november. De werkzaamheden zijn opgedeeld in de volgende fases:”
• Nieuwleusen-knooppunt Lankhorst, richting Meppel, 7-20 okt.: toe- en afrit Staphorst (23) richting Meppel en Dekkersland afgesloten; deze toe- en afrit is ook in de nacht van 7 op 8 oktober dicht.
• Knooppunt Lankhorst en Nieuwleusen, richting Zwolle, 20 okt.-1 nov.: toe- en afrit Staphorst (23) richting Zwolle afgesloten van 21 okt. 5u00 tot 1 nov. 20u00; deze toe- en afrit is ook dicht in de nacht van 1 november vanwege verplaatsing verkeerssysteem.
• Weg tussen Ommen en Staphorst, richting Meppel, 1-15 nov.: tussenliggende toe- en afrit Nieuwleusen (22) dicht van 5 nov. 5u00 uur tot 15 nov. 20u00; A28 richting Meppel is tussen 20u00 en 5u00 afgesloten vanwege verplaatsing van verkeerssysteem.
• Traject tussen Staphorst en Ommen, richting Zwolle, 15 nov.-26 nov.: tussenliggende af- en oprit Nieuwleusen afgesloten van 18 nov. 5u00 tot 23 nov. 20u00 uur en n de nacht van 25 op 26 november.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x