Werkplaats Maks opent de deuren voor gevarieerde expositie

Werkplaats Maks opent de deuren voor gevarieerde expositie

Kunst & Cultuur, Nieuws 1 Comment

Drie kunstenaars exposeren in nieuwe broedplaats waaronder zoon Jan Wolkers

In de Gasthuisstraat zoekt Jaap Maks een invulling voor zijn fraaie pand op nummer 10. Op de zaterdagen in augustus is er werk te zien van drie kunstenaars uit Noord-Holland. Daarnaast is het pand beschikbaar voor ondernemers die bijeenkomsten willen houden of flexibele werkplekken zoeken. De expositie ’Kom naar Kampen’ biedt fraaie werken van Ilona Palásthy, Eric Wolkers en Annemarie Wolkers-Ven.

Kom naar Kampen
De ”drie handen op één buik” staan garant voor een zeer afwisselende tentoonstelling in de Kamper binnenstad. De kunstenaars komen uit Enkhuizen en omgeving. Afwisselend zullen zij aanwezig zijn tijdens de openingstijden, elke zaterdag in augustus en september van 10u tot 16u. Buiten deze tijden is de expositie op afspraak te bezichtigen waarvoor gebeld kan worden naar 06-22415194.
Wethouder Albert Holtland opende afgelopen zaterdag de expositie door het blauwe papier te doorbreken waarmee het pand was ingepakt. Hij heette de drie exposerende kunstenaars van harte welkom alsmede hun genodigden. Naast Enkhuizen liggen er ook in Kampen schepen die tot de Bruine Vloot gerekend worden. Dit verbindt beide plaatsen aan de vroegere Zuiderzee zoals het zeilen de kunstenaars en Jaap Maks verbindt.

autodidact Ilona Palásthy

Ilona Palásthy
Al jong volgde Ilona Palásthy (1960) lessen op de Hazelhorstschool in Delft waarna ze zich verdiepte in de technieken van modeltekeningen en aquarel- en pentekeningen. Voor deze expositie liet ze zich inspireren door Japanse prenten.
Ze heeft een serie pentekeningen gemaakt met steeds hetzelfde vrouwbeeld in een wisselende omgeving. De keramiekbeelden en de bronzen zijn tevens van haar hand. „De uitdaging ligt in het zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen”, aldus de autodidact.

fotografe Annemarie Wolkers-Ven

Annemarie Wolkers-Ven
De expertise van Annemarie Wolkers-Ven (1954) op het gebied van portretfotografie en fotobewerking is duidelijk af te lezen aan de serie die ze voor deze expositie maakte.
Geïnspireerd op 16e eeuwse schilderijen heeft ze portretten gemaakt met een knipoog: dagelijkse gebruiksvoorwerpen krijgen een andere functie. Haar werk doet denken aan het werk van de Kamper fotokunstenares Ursula Bunte (zie onderaan).

grafisch vormgever Eric P. Wolkers

Eric P. Wolkers
De oudste zon van wijlen Jan Wolkers heeft via zijn beroemde vader van jongs af aan kunst en kunsthistorie meegekregen. Eric Wolkers (1948) heeft hoofdzakelijk gewerkt als fotograaf en grafisch vormgever. Naast zijn beeldende kwaliteiten heeft hij een exacte aanleg, die terugkomt in zijn werk. In computerwerk vindt hij wat hem intrigeert: beeld en de bewerking daarvan.

Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona palasthy

Wat n mooi artikel, dank daarvoor

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x