Werkzaamheden Cellesbroeksweg en (tijdelijke) Slaper

Werkzaamheden Cellesbroeksweg en (tijdelijke) Slaper

Nieuws 0 Comment

Wegverbindingen respectievelijk vijf en twee dagen afgesloten

Deze week vinden er werkzaamheden plaats waardoor de Cellesbroeksweg van maandag vier maart tot en met vrijdag acht maart voor alle verkeer is afgesloten. Dinsdag vijf en woensdag zes maart geldt dat ook voor de tijdelijke Slaper. Fietsers hebben hiervan nog het minst last maar overlast is onvermijdelijk.

Witte bruggetje
Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden begonnen bij het witte bruggetje in de Cellesbroeksweg die van de 1e Ebbingestraat over de N50 naar de Buitendijksweg loopt en deels een fietspad is. Ter hoogte van het Kruidenpad, tussen De Maten en Cellesbroek, loopt het witte bruggetje over een water.
De tennisclub en opvoedkundig centrum De Klim-op zijn bereikbaar maar doorgaand verkeer is niet mogelijk. Vanaf de Zwartendijk kan men omfietsen via het Tuinpad en autoverkeer zal de Flevoweg moeten nemen.
Er worden enkele verzakkingen in de bestrating bij het bruggetje verholpen.

De Cellesbroeksweg is van 4 t/m 8 maart afgesloten.

Tijdelijke Slaper
In het buitengebied wordt de tijdelijk aangelegde Slaper geasfalteerd bij de duiker die daar is aangelegd. In 2016 werd de Slaper, in strijd met de afspraken, gesloten en werd de Zwartendijk tijdelijk de omleidingsroute (zie onderaan). Later is er een tijdelijke Slaper aangelegd. Deze kronkelt door de weilanden afhankelijk van het wel of niet aangekochte land. Straks moet de nieuwe Slaper vanaf de nieuwe Nieuwendijksbrug anno 2017 (zie onderaan) langs het Reevedorp lopen.
Uitvoerders Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en Isala Delta kiezen ”bewust” voor een gehele afsluiting van de tijdelijke Slaper om ”de hinder zo kort mogelijk te laten duren”. Vanwege het weer was het asfalteren in januari niet mogelijk. Aanwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren door het frezen van asfalt, het verdichten van de ondergrond en (achteruit) rijdend materieel.
De uitvoerders delen mee dat ”het uitvoeren van de werkzaamheden helaas niet mogelijk is zonder hinder voor de omgeving”.

De uitvoerders hebben op een kaartje van Google de plaats van de aangelegde duiker aangegeven.

Zie ook:
Nieuwe Nieuwendijk geopend met koffie voor passanten (video – juni 2017)
Zwartendijk toch beoogde omleidingsroute (mei 2016)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top