Werkzaamheden parkeerdek Buitenhaven hervat

Werkzaamheden parkeerdek Buitenhaven hervat

Nieuws 0 Comment

Noordweg weer afgesloten – oplevering op 14 december

Afgelopen week liep de bouwvak ten einde en werden de werkzaamheden voor het parkeerdek aan de Noordweg ter hoogte van de Buitenhaven weer opgepakt. Dat betekent dat de kop van de Noordweg weer afgesloten is. De opleverdatum is 14 december als alles voorspoedig blijft lopen. Fietsers en voetgangers moeten omlopen. Zelfs het trottoir wordt volgende week afgesloten.

Veiligheid
Een week voordat de bouwvak in regio Noord begon, viel het werk op de bouwplaats stil en werden de hekken geopend (zie onderaan). Daardoor was vier weken lang de hoofdverbinding met Brunnepe weer voor alle verkeer toegankelijk. Er wordt nu een grote kraan neergezet om de prefab betonelementen voor het parkeerdek te plaatsen. Daarom, laat de gemeente weten, is het noodzakelijk, voor de veiligheid van werknemers en voorbijgangers, om ook de stoep langs de Noordweg af te sluiten. Dit zal gelden van aanstaande maandag tot en met de vrijdag erop. Omwonenden en voorbijgangers worden omgeleid via De Hagen en de Christinastraat oftewel direct langs de bouwkuil.

Herinrichting
Bij aanvang van het project is toegezegd ook de omgeving fraai in te richten. Binnenkort zal dan ook een aanvang gemaakt worden met het herinrichten van straten en openbare ruimte rondom het parkeerdek. Concreet gaat het om (gedeeltes van) de volgende straten: Christinastraat, Oranjesingel, Noordweg, de Hagen en de kruising van de twee laatstgenoemde. Er zullen dan tijdelijke verkeersmaatregelen gelden waarover omwonenden bijgepraat worden tijdens een inloopmoment op woensdag 12 september van 17u tot 19u30 in wijkcentrum Reyersdam. Daar staan dan “aannemer en gemeente ook open voor verbetertips”. Terwijl de Noordweg dicht blijft.

Met de hervatting van de werkzaamheden voor het parkeerdek is de Noordweg weer afgesloten.

Zie ook:
Tijdens vakantie openstelling Noordweg (juli 2018)
Zonder noodzaak blijft Noordweg afgesloten (april 2018)
Voorbereidingen herstart bouw parkeerdek Brunnepe (feb. 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x