Wijkagent draagt op de melkbus Brunnepe over

Wijkagent draagt op de melkbus Brunnepe over

Nieuws 0 Comment

Eerste carbidoorkondes uitgereikt aan jeugd

Op de kop van de Eenvoudstraat aan de Noordweg heeft wijkagent Jean Louis Becker zijn werkterrein overgedragen aan wijkagent Ewoud Eshuis. Tevens zijn de eerste oorkondes uitgereikt aan jeugdige carbidschutters die deze week het ambacht melkbusschieten onderwezen hebben gekregen van goed onderlegde en ervaren schutters uit de wijk.

Geflankeerd door beide wijkagenten, nam burgemeester Koelewijn plaats op een melkbus. Gedrieën vuurden ze carbidschoten over de Noordweg en daarmee was de overdracht voltooid. Deze week, waarin carbidschieten in Brunnepe onder voorwaarden door de vingers wordt gezien, heeft Ewoud Eshuis meegedraaid met Jean Louis Becker, die sinds enkele maanden de binnenstad onder zijn hoede heeft gekregen. Ewoud Eshuis heeft nu de wijken Brunnepe, Hanzewijk, Oranjewijk en de Greente overgenomen. Hij was hiervoor in Staphorst gestationeerd waar hij al met carbidschieten had kennis gemaakt. Niettemin keek hij deze week in aanvang de kat uit de boom. Inmiddels heeft hij op een leuke manier meermaals contact gelegd met wijkbewoners waarbij wellicht één factor de drempel verlaagt: Hi-j kan plat proat’n!

Jean-Louis Becker (l.) draagt zijn wijk over aan Ewoud Eshuis.

Melkbusschutters samen met gezagsdragers
Om vijf voor zeven gisteren klonk het eerste carbidschot. Daarmee begon, officieel net iets te vroeg, de eerste avond van de week, waarin carbidschieten met melkbussen in Brunnepe gedoogd wordt. De afspraken werden goed nagekomen. Ervaren schutters hielden de jeugdige schutters in de gaten en zowel het publiek als het schuttersgilde was goed vertegenwoordigd. De wijkagent werkte zijn nieuwe collega in en ook de burgemeester kwam even een kijkje nemen. Zijn oor te luister leggen kostte geen moeite.
Zo’n vijftig schutters hadden zich verzameld op de Noordweg waarbij de groepen zich concentreerden op drie punten. Aan de kop van de Eenvoudstraat, de Begijnestraat en de Geert van Woustraat werd de week tussen Kerst en Oud & Nieuw knallend gestart. Wijkagent Jean Louis Becker was teruggekeerd uit de binnenstad en introduceerde de traditie aan de nieuwe wijkagent voor Brunnepe, Ewoud Eshuis. Die keek vanuit het publiek nog even de kat uit de boom.

Bort Koelewijn heeft Ewoud Eshuis ontgroend met melkbusschieten.

Carbidoorkondes uitgereikt aan jeugdige schutters
Een hotspot verder op de Noordweg zijn deze week jeugdige carbidschutters begeleid in het schieten met een melkbus. Roy, Raymond, Gerben en Gertie leerden onder andere aan Nigel (7) en Chloe (7) hoe zij moesten schieten en vooral waarop ze moesten letten – voor hun eigen en andermans veiligheid. Meerdere jonge kinderen waren door de senior schutters uit het publiek geplukt omdat er onverantwoorde taferelen werden waargenomen. Het initiatief kwam van de senior schutters zelf en zij hopen dat het volgend jaar onder de vlag van Stichting Welzijn, die nauw betrokken is bij de Brunneper carbidtraditie, verder uitgebouwd kan worden. Analoog aan de jeugdbrandweer, die eerder deze week op oefening ging bij de Stadsgehoorzaal, zou Brunnepe zo een eigen kweekvijver krijgen om de traditie zeker te stellen voor de toekomst. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Nigel (7) en Chloe (7) laten trots hun carbidoorkonde zien.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x