Wijkwethouder Koelewijn redt paasmarkt De Heugte

Wijkwethouder Koelewijn redt paasmarkt De Heugte

Nieuws 0 Comment

Eeuwenoude traditie dreigde dit jaar te moeten wijken voor Sail

Binnen 24 uur is de traditionele paasmarkt In Brunnepe gered. Aanvankelijk zou de markt niet doorgaan omdat het samenvalt met het grootse Sailevenement. Nadat het besluit van de organisatie van De Heugte naar buiten was gekomen, pakte Bort Koelewijn meteen de telefoon. Samen met de organisatie vond hij toch een oplossing waarmee de jaarmarkt op Tweede Paasdag door kan gaan. Een aangepast parcours zorgt ervoor dat de Brunneper paasmarkt niet in het vaarwater komt van Sail Kampen.

De organisatie van De Heugte was al een jaar bezig met de voorbereiding en plots gingen de laatste ontwikkelingen heel snel. Een paar jaar geleden moest de jaarmarkt, die al eeuwenlang met Pasen in Brunnepe wordt gehouden, bij hoge uitzondering afgelast worden vanwege het zeer barre weer. Vorig jaar werd de markt verplaatst naar de IJsselkade omdat op de thuisbasis voor de Buitenhaven een parkeerdek wordt gebouwd. Na gemopper vooraf, bleek de IJsselkade toch een welkom alternatief.

Als alternatieve locatie week De Heugte vorig jaar uit naar de IJssel- en Buitenkade.

Dit jaar is dat niet mogelijk omdat de kraampjes van Sail Kampen daar zullen staan. Een mooie aansluiting van De Heugte met het Sailevenement bleek niet haalbaar. Totdat bij nader inzien toch mogelijkheden werden gevonden om verder de Noordweg op te gaan. Nu begint het parcours van De Heugte bij de Nieuwe Markt en loopt via de Burgwal naar de noodweg voor de Buitenhaven en dan verder de Noordweg op. Er is meer ruimte gevonden door de Veerweg erbij te betrekken. Daar zullen de bezoekers omdraaien. In eerdere jaren ging het volgens de organisatie om wel 30.000 bezoekers.

De eerdere verontwaardigde reacties uit Brunnepe op social media hebben plaats gemaakt voor opgeluchte en positieve geluiden. Namens de organisatie van De Heugte is Bertjan Westerink erg blij met de uitkomsten en hij prijst de inzet van burgemeester Koelewijn. Binnen het college van burgemeester en wethouders, zijn de Kamper wijken en dorpen onderling verdeeld. Bort Koelewijn heeft onder meer Brunnepe onder zijn hoede. Met Oud & Nieuw is hij ook altijd present. Twee jaar geleden begeleidde hij de nieuwe, en inmiddels weer verdwenen, wijkagent bij het melkbusschieten (klik op onderstaande foto voor een verslag). Na het carbidgebulder twee maanden geleden, is het nu de beurt aan de volgende traditie. Jaarmarkt De Heugte belooft op 2 april 2018 Brunnepe te doen bruisen.

Bort Koelewijn heeft wijkagent Ewoud Eshuis ontgroend met melkbusschieten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top