Kamper D66-fractie maakt haar lijsttrekker bekend

Kamper D66-fractie maakt haar lijsttrekker bekend

Nieuws, Politiek 0 Comment

Gerben Wijnja voert lijst aan bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Zo laat als haar minister optrad in Afghanistan, zo vroeg is de plaatselijke afdeling van D66 erbij om haar lijsttrekker aan te wijzen. De leden van D66 Kampen hebben Gerben Wijnja aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022. Voor de geboren en getogen Kampenaar wordt dat zijn tweede termijn als lijsttrekker.

Ledenpeiling
Marion Wichard, voorzitter van D66 Kampen, maakte het resultaat van de interne ledenpeiling bekend. Zij is ”enorm blij” met de keuze van haar leden en somt in een persbericht de prestaties van Wijnja op. Hij wil een moderne politiek: „Je hoort mensen nog wel eens zeggen: dat kan vast niet in Kampen. En we zijn dat met zijn allen veel te veel gaan geloven. Maar ik denk dat er zoveel meer kan in Kampen. We mogen meer durf laten zien.” Bovendien moet Kampen ”geen slaapstad worden naast Zwolle maar een gemeente met een moderne economie, vol levendigheid, welvarende winkeliers, cultuur, vertier en sport”, aldus Wijnja die werkzaam is bij de Nationale Politie.

Verkiezingen
Zowel landelijk als lokaal maakt D66 een groei door. De winst bij de Tweede Kamerverkiezingen is vooralsnog niet verzilverd door de voortdurende formatie. Een aanzienlijk aantal stemmen was niet verkregen als D66 vooraf had aangegeven niet met de ChristenUnie in zee te willen. D66-minister Kaag is afgelopen week afgetreden in het al eerder afgetreden kabinet dat demissionair stug verder regeert.
In Kampen maakte D66 in 2010 haar entree in de gemeenteraad met één zetel die in 2014 en 2018 behouden bleef. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden volgend jaar plaats op woensdag 16 maart. Wijnja gaat ervoor.

Zie ook:
Uitslag verkiezingen gemeenteraad Kampen volgt landelijke trend (2018)
„Laat supermarkten voor december 2018 op zondag open gaan” (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x