Ymke (5) wint hoofdprijs fietspuzzeltocht Bibliotheek Kampen

Ymke (5) wint hoofdprijs fietspuzzeltocht Bibliotheek Kampen

Nieuws 0 Comment

Speurtocht langs Kinderzwerfboekstations levert leuke prijzen op

Zwerfboekstations zijn in opmars, zowel voor kinderen als voor volwassen en zowel in Kampen als ver daarbuiten. Bibliotheek Kampen had een fietspuzzeltocht langs Kinderzwerfboekstations uitgezet door de hele gemeente. Afgelopen woensdag werden de prijzen uitgereikt aan de gelukkige winnaars.

”Sven zat fijn bij mama achterop. Papa fietste voorop met zijn hand stevig op de rug van grote broer Kyan die heus wel zelf alles kon fietsen. Onder papa’s snelbinders het stapeltje boeken dat Sven en Kyan zelf hadden uitgekozen. Mama wist de weg met de routekaart. Ze waren samen op speurtocht: een fietspuzzeltocht langs Kinderzwerfboekstations in de gemeente Kampen!”

Stations
Zo geeft Bibliotheek Kampen de sfeer weer van de speurtochten deze zomer. De kinderen fietsten samen met hun ouders of zelf met vriendjes. Bij de Kinderzwerfboekstations die dit keer meededen, konden ze gratis boeken uitzoeken. Stations uit de hele gemeente deden mee tot aan Wilsum toe. In februari openden nieuwe stations in De Groene Brunneper en Reijersdam (zie onderaan). De Hema behield haar kast in de nieuwe horeca-opzet en Marjolein Dijkstra vroeg in juli met haar station aandacht voor zomerlezen (zie onderaan).

Routes
Er waren drie routes. Twee in en om de stad en één die je helemaal naar Wilsum voerde. Bij sommige stations waren extraatjes zoals het dieren aaien bij het Zoddepark, het spijkerbroekhangen bij Steege’s Erf en een gratis drankje bij Hema Kampen.
Bij alle stations moesten de kinderen een sticker plakken in hun nieuwe geleende boek. Bij de Bibliotheek in de Stadskazerne kregen ze een fietslampje als beloning. Daar wachtte de laatste puzzel waarmee ze kans maakten op leuke prijzen.

Troostprijswinnares Maud, 5 jaar, pakt de kadootjes uit samen met haar moeder.

Winnaars
Na een praatje en de officiële foto mochten Ymke (5), Merel (7) en Maud (5) respectievelijk de eerste, tweede en troostprijs in ontvangst nemen. Evelin (9) won de derde prijs maar kon er helaas niet bij zijn. Prompt gingen ze de bibliotheektassen vol kadootjes uitpakken (zie Twitter en Facebook).
Ymke (rechts op de bovenste foto) was heel blij met haar nieuwe fietskrat. De kilometertellers van Van Dijk Bikes, fietsbellen van Hema Kampen en de nieuwe boeken van Bibliotheek Kampen vielen in de smaak. De trappers hebben flink rondgedraaid deze zomer.

Zie ook:
Marjolijn Dijkstra vraagt aandacht voor Zomerlezen
Zwerfboeken voor kinderen bij De Groene Brunneper
Zwerfboekenkast Reijersdam biedt meer voorzieningen
Zwerfboekenkast Hema Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x