Bediening bruggen en sluizen blijft volgens winterregime

Bediening bruggen en sluizen blijft volgens winterregime

Nieuws 0 Comment

Vaarseizoen uitgesteld tot 1 juni om recreatieve vaart te verminderen

Provincie Overijssel heeft de start van het vaarseizoen uitgesteld tot 1 juni. Dat betekent dat bruggen en sluizen op winterstand blijven staan oftewel slechts bediend op afroep voor beroepsvaart en hulpdiensten met uitzondering van recreatieve vaarbewegingen voor noodzakelijke verplaatsingen. Aanvullend op deze maatregel tegen verspreiding van het coronavirus, worden bij de Kamper Stadsbrug voetgangers verzocht eenrichtingsverkeer aan te houden.

Bijdrage provincie
De provincie wil bijdragen aan het tegengaan van verspreiding van het coronavirus en steunt daarom de oproep van de Rijksoverheid om alleen noodzakelijke bezoeken, werkzaamheden en contacten te maken. Om die reden biedt de provincie op dit moment alleen noodzakelijke bediening aan van haar bruggen en sluizen – volgens de tijden die gebruikelijk zijn in het winterseizoen.
Er geldt geen verbod op varen in het algemeen maar met een gestremde Ganzensluis en Scheeresluis (foto hierboven) kom je niet ver. Eerstgenoemde sluis, die Ganzendiep en IJssel met elkaar verbindt, was overigens sinds november al gestremd door werkzaamheden. De Scheeresluis werd vorig jaar door de koning geopend (zie onderaan) om doorvaart via het nieuwe Reevediep mogelijk te maken maar daar komt voorlopig ook een streep door.

Aan beide zijden van de Kamper Stadsbrug bevindt zich een loopbrug.

Noodzakelijke bediening
Bij recreatief gebruik van waterwegen gaan bedienaars en schippers van huis en lopen extra kans op incidenten met de extra contacten die ze maken. Wanneer men zich wil verplaatsen naar huis, naar werf of haven, kan men een aanvraag voor bediening doen bij de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel op telefoonnummer 038-4997100 of per e-mail via sluisbeukers@overijssel.nl.
Bedrijfsmatige aanvragen en aanvragen wegens calamiteiten gaan altijd voor. De maatregel geldt voor geheel Noordwest-Overijssel en daarbij gaat het, naast Kampen, om sluizen en bruggen in onder andere Giethoorn, Steenwijk, Dalfsen en Hasselt.

Loopverkeer Stadsbrug
Op suggestie van inwoners is er bij de Kamper Stadsbrug eenrichtingsverkeer ingesteld voor voetgangers. Van station naar binnenstad wordt men verzocht de loopbrug aan de rechterzijde van de brug te nemen. Aan die zijde is echter geen oversteekplaats voor voetgangers.
Om die reden noemt een vaste gebruiker van het spoor dit een ”draconische maatregel”. Volgens hem is het prima mogelijk om elkaar op anderhalve meter te passeren. De pijl op de gele omleidingsborden zou een duidelijkheid suggereren die er helemaal niet is.
Burgemeester Koelewijn juicht de ideeën van inwoners toe om de noodzakelijke intermenselijke afstand, zolang de coronacrisis duurt, in acht te nemen. Vandaag stuurde hij weer een videoboodschap de wereld in na een gesprek met Kamper Nieuws als vervolg op een eerder interview (zie onderaan).

Een 'draconische' maatregel in strijd tegen verspreiding van het coronavirus.

Zie ook:
”Alle waarden draaien om” (interview burgemeester)
Eerste besmetting in Kampen vastgesteld (video)
Koning Willem-Alexander opent Scheeresluis (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x