Wisseling van de wacht bij Open Coffee Kampen

Wisseling van de wacht bij Open Coffee Kampen

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Op maandelijkse netwerkbijeenkomst neemt Alex de Jong roer over

Op het nippertje nog in de eerste maand van het nieuwe jaar, organiseerde Open Coffee Kampen afgelopen woensdag een nieuwjaarsborrel. Ondernemers en andere belangstellenden waren welkom in de Stomme van Campen, waar het allemaal ooit begon. Het grootste nieuws betrof het vertrek van Mariska van Woerden. Diana de Groot gaat door als organisator en krijgt Alex de Jong naast zich. Deze schrijvende zelfstandig ondernemer is als nieuwe kartrekker aangetrokken.

Onzichtbare ondernemer
Op de nieuwjaarsborrel stelde Alex de Jong zich voor als onzichtbare ondernemer. Hij is weliswaar – grotendeels freelance – al dertig jaar actief als journalist en tekstschrijver maar heeft veel in den lande gewerkt. Nu hij steeds meer in Kampen gaat ondernemen, raakt hij hier meer bekend. De voormalige student aan de vroegere Christelijke Academie voor de Journalistiek in Kampen begint meer te schrijven voor weekblad De Brug en schrijft daarnaast voor onder andere Uitgeverij Van Warven en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Na deze korte voorstelronde was het aan de aanwezigen om met elkaar bij te praten of kennis te maken. Voor de nieuwjaarsborrel werd de Open Coffee weer gehouden in het Proeflokaal waar het vrijwel precies zes jaar geleden begon. Tegenwoordig vindt het ondernemerstreffen plaats in Café Paatje en eerder bij Kamper Genot waarheen ruim twee jaar geleden op originele wijze verhuisd werd. De Open Coffee werd toen geleid door Marijke Komplier, samen met Mariska van Woerden (zie onderaan).

Actieve onderneemsters
De huidige organiserende dames van Open Coffee Kampen ondernemen veel initiatieven en Mariska van Woerden krijgt het daarmee te druk. Diana de Groot kan de Open Coffee nog trekken, naast de initiatieven die ze ontwikkelt voor met name het Verhalenhuis. Naast de Humans of Hanze, een project van vorig jaar, staat nu de afronding voor de deur van het project Minikronieken. Tussendoor won ze ook nog de Bruggenbouwersbokaal (zie onderaan).
Mariska van Woerden blijft op de achtergrond betrokken bij Open Coffee Kampen maar gaat zich allereerst richten op een project bij de gemeente en de glossy Bijzonder Kampen (zie ook onderaan). Bij de gemeente is ze binnengehaald om haar netwerk. De primeur van het Kamper Netwerkplein kan op haar conto, samen met twee collega’s, geschreven worden.
Alex en Diana buigen zich nog over de agenda voor de bijeenkomsten van Open Coffee dit jaar. Het tijdstip in de (woensdag-)ochtend wordt ook overdacht want deze middag was de opkomst boven verwachting. Eerdere bijeenkomsten tonen overigens geen aanleiding tot het wijzigen van het gebruikelijke tijdstip. Met veel goede wensen op zak werd de nieuwjaarsborrelvariant van Open Coffee afgesloten.

Diana de Groot (midden) naast Alex de Jong (rechts).

Zie ook:
Initiatiefneemster Mariska van Woerden
Bruggenbouwer Diana de Groot
Wie is Alex (Attest Communicatie)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x