Gert van Hoef speelt in Bovenkerk (video)

Gert van Hoef speelt in Bovenkerk (video)

Kunst & Cultuur, Video 0 Comment

Concert veel gedecoreerde en gevolgde organist fysiek en via YouTube bij te wonen

In de reeks woensdagconcerten deze zomer op het orgel in de Bovenkerk, speelt woensdag 5 augustus om 16u00 en 20u00 de uit Barneveld afkomstige organist Gert van Hoef. Op YouTube heeft hij meer dan 87.000 abonnees en zijn opnames worden veel beluisterd in zowel binnen- als buitenland. Het concert in de Bovenkerk is zowel fysiek bij te wonen als via livestream – beide tegen betaling.

Prijzen
Gert van Hoef (25) heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 2009 won hij de 1e prijs van het Interclassicmusic Orgelconcours. Het jaar daarop won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In de Groote Kerk te Maassluis heeft hij in 2015 het Govert van Wijn Orgelconcours gewonnen.
Pas op 13-jarige leeftijd kreeg Gert van Hoef belangstelling voor het orgel maar desalniettemin deed hij in 2017 orgeleindexamen op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Daarmee werd hij bachelor in de muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en gaf hem een 8,5.

Programma
Woensdag 5 augustus begint Gert van Hoef met de bekende bewerking over Komt als kind’ren van het Licht van Feike Asma. Verder zullen Johann Sebastian Bach, Alfred Hollins en César Franck niet ontbreken evenmin als Psalm 77 van Willem Hendrik Zwart. Daarnaast zal Gert van Hoef eigen werk ten gehore brengen. De organist zal zijn woensdagconcert afsluiten met de Suite Gothique van Léon Boëlmann.
Het exacte programma staat voor de liefhebber onderaan vermeld.

Gert van Hoef op het orgel.

Toegang
De toegangsprijs voor het concert in de Bovenkerk bedraagt zowel ‘s middags als ‘s avonds €12,50. Via livestream is het concert te volgen voor €12,50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen is officieel verplicht en de RIVM-richtlijnen volgend mag u niet ziek zijn, hoesten of snotteren.
Organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen, aldus de organisatoren van de concertserie. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale middag of avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Zie ook:
Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (video)
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk (2018)

In onderstaande video speelt Gert van Hoef een improvisatie op Amazing Grace in een dubbelconcert met de beroemde organist Martin Mans op het Marcussenorgel in de St. Laurenskerk te Rotterdam.

Programma Bovenkerkorgelconcert Gert van Hoef woensdag 5 augusutus 2020

  • Komt als kind’ren van het Licht * F. Asma (1912-1984)
  • Liebster Jesu, wir sind hier – BWV 731 * J.S. Bach (1685-1750)
  • Trumpet Minuet * A. Hollins (1865-1942)
  • Improvisatie over ’Highland Cathedral’ * Gert van Hoef
  • Andantino in g mineur * C. Franck (1822-1890)
  • Fantasie over Psalm 77 * W.H. Zwart (1925-1997)
  • Improvisatie ’Blijf mij nabij’ * Gert van Hoef
  • Waltz No 2 uit Suite 2 * D. Shostakovich (1906-1975)
  • Vaste Rots van mijn behoud * Gert van Hoef
  • Suite Gothique * L. Boëllmann (1862-1897)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x