Volgende opvolger wethouder Geert Meijering bekend

Volgende opvolger wethouder Geert Meijering bekend

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

CDA Kampen draagt waterschapbestuurder Bas Wonink voor

Nadat Alerieke van der Maat zich op het laatste moment terugtrok om Geert Meijering op te volgen, is de Kamper CDA-fractie opnieuw gaan zoeken naar een opvolger. Vanmiddag werd bekend dat de fractie unaniem Bas Wonink voordraagt, woonachtig in Kampen en werkzaam bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). De fractievolger namens het CDA is ”vereerd” met de voordracht.

Overstap
Ook Alerieke van der Maat gaf twee weken geleden aan ”vereerd”, en zelfs ”bijzonder vereerd”, te zijn met de voordracht met de voordracht door de lokale CDA-fractie (zie onderaan). Haar voordracht was twee dagen na de overstap van Meijering naar het bedrijfsleven bekend gemaakt. Enkele uren voordat ze in de raadsvergadering benoemd zou worden, zag ze af van haar kandidatuur uit ”persoonlijke overwegingen” die de fractie, Jan Marskamp als fractieleider voorop, zorgvuldig in nevelen gehuld houdt.
Nu is twee weken later de nieuwe kandidaatopvolger bekend gemaakt. Bas Wonink is momenteel lid van de auditcommissie bij WDODelta. Tussen 2016 en 2019 was hij algemeen bestuurslid van WDODelta.

Trots
Wonink, 47 jaar geleden geboren in Dalfsen, werkte eerder bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en is nu werkzaam bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma als strategisch adviseur programmering. Binnen dat programma werken waterschappen en Rijkswaterstaat aan de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. De getrouwde vader heeft drie zonen en is getogen in Kampen, waarmee hij zich ”zeer verbonden” voelt. Hij laat weten ”trots zijn op onze Hanzestad en het prachtige buitengebied”.
De gewezen vrijwilliger bij Go-Ahead Kampen is al lange tijd lid van het CDA, waarvan hij de kernwaarden onderschrijft. Als hij wordt beëdigd als wethouder, wil hij zijn ervaring binnen overheid en waterschap inzetten voor de leefbaarheid van de stad Kampen en de omliggende kernen, ”of het nu gaat om mantelzorg, groene wijken of de werkgelegenheid”.

Beëdiging Bas Wonink in het Algemeen Bestuur van WDODelta in 2016.

Blij
Fractievoorzitter Jan Marskamp is blij dat de Kamper CDA-fractie een nieuwe geschikte kandidaat voor het wethouderschap heeft gevonden: „Wij hebben het volste vertrouwen in Bas. Hij is een echte bestuurder, die de nodige ervaring in het waterschap heeft opgedaan. Hij kan met zijn kennis en ervaring een positieve bijdrage leveren aan het besturen van onze mooie stad en de dorpen.”
Bij de waterschapsverkiezingen in 2019 luidde het motto van Wonink ”voor je natje en je droogje”. Op de foto hierboven werd hij op op 22 november 2016 beëdigd voor het algemeen waterschapsbestuur. In een raadsvergadering zal de CDA-fractie de gemeenteraad vragen in te stemmen met de wethoudersbenoeming van Wonink, hetgeen hij, naar verwachting, evenals zijn voordracht een ”eer” zou vinden.

Zie ook:
Opvolgster Geert Meijering (CDA) trekt zich terug (2 september)
Commissielid Alerieke van der Maat volgt wethouder Geert Meijering op (24 juni)
Geert Meijering verlaat politieke arena (22 juni)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x