Leuk en belangrijk: (voor)lezen met kinderen

Leuk en belangrijk: (voor)lezen met kinderen

Nieuws 0 Comment

Workshop op woensdagavond 9 oktober tijdens Kinderboekenweek

Waarom is lezen zo belangrijk en hoe kun je aan de slag gaan met (voor)lezen? Deze vragen staan centraal tijdens een workshop die woensdagavond wordt aangeboden in de Bibliotheek Kampen. Iedereen die in opvoeding of opvang met kinderen te maken heeft, is welkom van 19u30 tot 21u30. Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober worden er diverse activiteiten georganiseerd met als centraal thema: Reis mee!

Kinderopvang
Op initiatief van Berdien Westerink en Bianca Diender wordt de workshop georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Kampen. Westerink is leesmediaconsulente en eigenaresse van grafisch ontwerpbureau abwesterink. Zij ontwikkelde ’Het Leesdoek’ om het lezen bij kinderen te bevorderen. Diender is eigenaresse van gastouderbureau Tante Vroesh. De dames kennen elkaar van beurzen en kwaliteitsdagen voor kinderopvang.

Beide weten hoe belangrijk en leuk (voor)lezen is en namen daarom het initiatief voor deze gratis workshop. Op veel leuke en bijzondere manieren kun je aan de slag met (voor)lezen. Westerink vertelt over het belang van lezen en een leeshoek met voorleesmomentje. Bibliotheek Kampen neemt je met een interactieve wandeling door de bibliotheek. Daarbij wordt er meer verteld over het thema van de kinderboekenweek, de Top 10 van prentenboeken en de vele (veelal gratis) activiteiten.

Renee Bouwman van Uitgeverij Poppy is aanwezig en laat graag haar prentenboek Koekediefje zien.

Vaders kunen ook voorlezen.

Kinderboekenweek
Dit jaar staat de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober in het teken van vervoersmiddelen met als thema ’Reis mee’. De bibliotheek neemt kinderen mee op reis waarbij niet de bestemming maar het vervoer erheen centraal staat. De kinderen kunnen zelf ervaren hoe boeken de wereld kunnen laten zien. ”Er zijn zóveel boeken die je meenemen naar een andere wereld of plek,” enthousiasmeert de bibliotheek de kinderen: ”Met een boek kun je elke reis maken die je zelf wilt! En je kunt ze het hele jaar lezen en lenen bij Bibliotheek Kampen.”

Vorige week woensdag werd het KinderboekenFEEST gehouden waarvan honderden kinderen hebben genoten. Deze week is er op woensdag 9 oktober van 13u30 tot 16u00 een KinderboekenVERKOOP in het Kulturhus van IJsselmuiden. Alle kinderboeken, waaronder Sinterklaasboeken, kosten maar €0,50.

Na de workshop op woensdagavond kunnen kinderen van 4 tot 12 op zaterdag 12 oktober van 15u00 tot 16u00 komen genieten van de voorstelling ’Reis om de wereld in 80 dagen’. Ook voor bovenbouwers is het een leuke voorstelling. Zelfs ouders en begeleiders mogen, aldus de bibliotheek, het stiekem heel erg leuk vinden.

Zie ook:
Bijzondere BoekStartochtend met winnaars en wethouder (video)
Gastouderbureau Tante Vroesh scoort uitstekend

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x