Vernieuwde Bibliobus toont nieuwste apps en gadgets (video)

Vernieuwde Bibliobus toont nieuwste apps en gadgets (video)

Nieuws 0 Comment

Leerlingen, ouders en wijkbewoners kunnen kennis maken met Virtual Reality en 3D

De samenwerkende Bibliotheken in Overijssel en Gelderland hebben de bekende biebbus volgestouwd met digitale nieuwigheden. Onder de naam WoWi!-bus komt de rijdende bibliotheek naar de wijken toe. Dinsdag hebben in Brunnepe leerlingen kennis kunnen maken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. Woensdagmiddag zijn ook ouders en andere geïnteresseerden welkom in de bus bij het Hanzeplein.

Basisscholen
Gisteren, dinsdag 26 juni, stond de WoWi!-bus bij de Dr. Bouwmanschool en volgden leerlingen uit groep 6 en 7 van 3 basisscholen maar liefst 4 workshops, in de bus en in de school. Gebaseerd op een spel in kleuren gingen ze aan de slag met programmeren. Ze ontwierpen 3D-objecten, maakten een eigen film met speciale effecten en de kinderen creëerden een virtuele wereld die door een VR-bril bekeken kon worden. Vanmiddag, woensdag 27 juni, zijn alle wijkbewoners van kwart over twaalf tot vijf uur welkom om een kijkje te komen nemen. De digitale biebbus staat dan bij het nieuwe winkelcentrum op het Hanzeplein (Dr. Damstraat). Rijnbrink verzorgt voor de Bibliotheken dit project en Marieke, Tamara en Bram laten de coole gadgets, de 3D-printer en de VR-bril zien. Zij horen graag van kinderen, ouders en wijkbewoners waar behoefte aan is om kennis van technologie en lezen te bevorderen.

Maak kennis met Virtual Reality en 3D in de WoWi!-bus.

Vaardigheden
Van oudsher stimuleert de bibliotheek geletterdheid en leesvaardigheid. Over een paar jaar wordt techniek een verplicht onderdeel binnen het basisonderwijs en worden ”21e-eeuwse vaardigheden” geïmplementeerd in de lesmethodes. Hierop spelen de samenwerkende Bibliotheken in Overijssel en Gelderland in met de WoWi!-bus. De toenemende digitalisering in combinatie met de noodzaak om zelfredzaam te zijn, vereist beheersing van ”21e-eeuwse vaardigheden”. Niet iedereen kan deze groei bijhouden en beschikt over basisvaardigheid op het gebied van digitale geletterdheid. Bibliotheek Kampen werkt inmiddels samen met 21 scholen voor primair onderwijs in de gemeente, waar een schoolbibliotheek ingericht is en wekelijks een leesconsulent op bezoek komt. Bibliotheek Kampen wil een laagdrempelige plek zijn, waar jong en oud graag naar toe gaan, om je leven lang te leren, oefenen, ontdekken en elkaar te ontmoeten. Onder het motto: ”De Bibliotheek maakt je rijker!”

De digitale biebbus vol met coole gadgets en nieuwe technologieën.

Ander bibliotheeknieuws:
Taalpunt tegen laaggeletterdheid
Nationale Voorleesdagen 2018

Rijnbrink is een Provinciale Ondersteunings Instelling (POI) die “gelooft in een samenleving waaraan iedereen kan meedoen.” Zij adviseert en ondersteunt bibliotheken en culturele organisaties in Overijssel en Gelderland. In onderstaande video nodigt Lia iedereen uit om kennis te komen maken met de W0Wi!-bus.

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x